Verden

Trump dropper å holde G7-møtet på sin private golfklubb

Sterk motstand har ført til at president Donald Trump ikke lenger vurderer å holde G7-toppmøtet på sin private golfklubb i Miami neste år.

Doral-anlegget eid av Trump-familien skulle være stedet hvor G7-toppmøtet ville bli holdt i juni neste år, men nå snur presidenten. Foto: AP / NTB scanpix
  • NTB

I en melding på Twitter lørdag skriver den amerikanske presidenten at han trodde han «gjorde noe veldig bra» for landet ved å tilby å bruke Doral-anlegget han eier i Miami til G7-møtet 10.–12. juni neste år.

– Basert på både mediene og demokratenes gale og irriterende fiendtlighet, vurderer vi ikke lenger Trump National Doral-anlegg i Miami som et sted å holde G7-toppmøtet i 2020, skriver han og fortsetter:

– Vi skal begynne å se etter et annet sted, inkludert muligheten for Camp David, umiddelbart.

Camp David er presidentembetets landsted i Maryland.

I to andre meldinger på Twitter skrev Trump at han tilbød å huse G7-møtet gratis.

– Eiendommen er stor, flott, er på hundrevis av dekar, ved Miamis internasjonale flyplass, har enorme ballrom og møterom, og hver delegasjon kan ha sin egen bygning på 50 til 70 enheter. Det er bedre enn andre alternativer, skriver han og fortsetter:

– Jeg kunngjorde at jeg ville være villig til å gjøre det ubetalt eller, hvis det er lovlig, med null kostnader for USA. Men som vanlig ble de fiendtlige mediene og deres demokratiske partnere gale.

Beslutningen om valg av sted har fått kritikk, særlig i lys av at kunngjøringen kommer i en tid der Trump anklager sin demokratiske rival Joe Bidens familie for å ha hatt personlig vinning av den tidligere visepresidentens politiske embete.

Les også

  1. Demokratene vil stoppe Trumps G7-planer på privat golfklubb

  2. Trump får kritikk for å holde G7-toppmøte på sin private golfklubb

Les mer om

  1. Trump
  2. Miami
  3. Joe Biden