Verden

Harry og Meghan «trenger en pause» fra pliktene og pressen

Prins Harry snakker også for første gang om uenigheter med storebroren, prins William.

Prins Harry og hans kone Meghan, hertugen og hertuginnen av Sussex, på et møte hos den britiske høykommissæren i Johannesburg i Sør-Afrika tidligere denne måneden.
 • Helle Aarnes
  Helle Aarnes
  Journalist
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Hertugen og hertuginnen av Sussex tar flere ukers pause fra pliktene for å få «familietid». De kunne også tenke seg å flytte til Afrika.

Dette kommer frem i forbindelse med en ny dokumentar på ITV, skriver den britiske avisen The Times.

En kilde sier til CNN at paret skal ta fri for å ha «familietid» fra midten av november. De vil trolig dele ferien mellom USA og Storbritannia.

Paret har nylig fått sønnen Archie, deres første barn. De to har store problemer med det voldsomme presset fra presse og offentlighet.

Meghan, Harry og lille Archie møter erkebiskop Desmond Tutu i Cape Town i Sør-Afrika, på den tredje dagen på deres Afrika-turné.

Hertuginnen Meghan (38) sier dette har vært en kamp, «i tillegg til bare å prøve å være en nybakt mor og å være nygift … og spesielt som kvinne».

På spørsmål om hvordan dette har vært for henne, blir hun rørt og takker for spørsmålet, siden «ikke mange har spurt om jeg har det bra».

Hun beskriver tilværelsen som kongelig som «å eksistere, ikke leve».

Har saksøkt tre aviser

Hertuginne Meghan saksøkte tidligere denne måneden avisen The Mail on Sunday, som trykket hennes brev til faren, der hun ba ham slutte å uttale seg til mediene.

Noen dager etter saksøkte prins Harry avisene The Sun og The Daily Mirror fordi han mener de har avlyttet telefonsvarerbeskjeder.

Ektemannen Harry (35) snakker om sorgen etter å ha mistet moren, prinsesse Diana. Han beskriver det som et «sår som føles betent hver eneste gang jeg ser et kamera, hver gang jeg hører et klikk, hver gang jeg ser en blitz».

Storbritannias prins Harry og hans kone Meghan, hertuginnen av Sussex, Meghan blir fotografert på besøk i Johannesburg i Sør-Afrika.

Mannen bak dokumentaren heter Tom Bradby. Han har fulgt paret på en ti dagers reise i Afrika. Han har også tidligere laget to dokumentarer om Harry, men sier paret nå fremstår som «sårbart og såret» og ikke bortskjemt og arrogant.

Han mener paret er i ferd med å knekke på grunn av presset.

Lille Archie Harrison Mountbatten-Windsor ble døpt 6. juli i år. Gutten er parets første barn. Dette er hoffets offisielle dåpsbilde.

Mener kongelig «stiff upper lip» er skadelig

I dokumentaren Harry & Meghan: An African Journey sier hun at det å prøve å ignorere mediepresset på den tradisjonelle, kongelige måten har gjort henne ulykkelig. Hun forteller at hun har sagt til prins Harry at det er feil måte å nærme seg problemet på.

– Jeg har virkelig prøvd å adoptere den britiske, fornuftige «stiff upper lip»- metoden. Jeg har prøvd, men jeg tror det er virkelig skadelig, sier hertuginnen.

Hun forteller også at vennene hennes advarte henne mot å gifte seg med den britiske prinsen. De sa at det ville «ødelegge» livet hennes.

– Jeg trodde aldri at dette skulle bli enkelt, men jeg trodde det skulle være rettferdig.

Frykter at Dianas skjebne skal gjenta seg

Prins Harry uttalte nylig at han «ikke lenger stilltiende kan være vitne til hennes lidelse».

– Min dypeste frykt er at historien skal gjenta seg, sa han og viste til pressens behandling av hans mor, prinsesse Diana.

Som sin mor, avdøde prinsesse Diana, er prins Harry engasjert i landminearbeid. Her går han gjennom et minefelt i Dirico i Angola på Afrika-turneen.

Paret har fått kritikk for å ta privatfly, for en rådyr oppussing av hjemmet sitt og for ikke å offentliggjøre opplysninger rundt Archies fødsel og dåp.

I dokumentaren snakker prins Harry også for første gang om det som skal være uenigheter mellom ham og storebroren William.

– Vi er helt klart på ulike spor, sa Harry og la til:

– Som brødre har man gode dager og dårlige dager.

Les også

 1. Harry og Meghan valgte privat dåpsseremoni for Archie

 2. Prins Harry saksøker britiske aviser for avlytting

 3. Hertuginne Meghan saksøker Mail on Sunday

Les mer om

 1. Kongelige
 2. Prins Harry
 3. Storbritannia
 4. Afrika
 5. paparazzi