Verden

KCNA: Kim Jong-un ledet ny rakettoppskyting

Nord-Koreas leder Kim Jong-un var til stede og ledet oppskytingen da landet nok en gang prøveskjøt raketter som av landets egne medier omtales som «perfekt».

Et bilde av Nord-Koreas leder, Kim Jong-un som ifølge det statlige nyhetsbyrået i landet, KCNA, skal være tatt i forbindelse med en ny prøveoppskyting av raketter fra Nord-Korea fredag. Foto: KCNA/AP/ NTB scanpix

  • NTB-AFP

Prøveoppskytingen av to kortdistanseraketter skjedde fredag og våpnene fløy 230 kilometer opp fra Nord-Korea før de falt i havet mellom Koreahalvøya og Japan.

Ifølge det nordkoreanske statlige nyhetsbyrået KCNA omtales testen til ha gitt et «perfekt resultat» og at det «styrket tilliten til dette våpensystemet».

Natt til lørdag ble et fotografi av en synlig blid og begeistret Kim Jong-un sendt ut av det statlige nyhetsbyrået. Bildet skal angivelig være tatt i forbindelse med den vellykkede prøveoppskytingen.

Fredagens oppskyting var den sjette i løpet av kort tid. Det tolkes som Nord-Koreas reaksjon på at amerikanske styrker har hatt militærøvelser sammen med Sør-Koreas styrker. Disse øvelsene oppfatter Kim Jong-un som øvelser for å invadere Nord-Korea.

Nord-Korea har også avlyst all videre dialog med Sør-Korea på grunn av militærøvelsene.

  • Få med deg det som skjer i verden. Følg Aftenposten Verden på Facebook og Twitter.

Les mer om

  1. Kim Jong-un
  2. Nord-Korea