Verden

Frankrike avlyser alkoholfri måned

Den franske regjeringen ville få folk til å holde seg unna alkohol i hele januar, men nå er kampanjen stanset etter press fra vinlobbyen.

Den franske vinlobbyen skal ha sørget for å stanse kampanjen «Hvit januar». Bildet er fra en vinbutikk i Paris. Foto: Kamil Zihnioglu / AP / NTB scanpix

 • NTB-AFP-Ritzau

Den franske regjeringen har avlyst kampanjen i all stillhet. Det skal ha skjedd fordi landets vinlobby ikke var spesielt begeistret for ideen.

Ifølge kilder i landets bevegelse mot alkoholavhengighet hadde regjeringen planer om å oppfordre folk til å gjøre januar til en «hvit» måned.

Helseminister Agnes Buzyn har offentlig erkjent at det ikke er noen planer om en «hvit januar» i 2020 ettersom regjeringen først skal diskutere sin innsats mot alkoholmisbruk i februar.

I Frankrike er en større andel av innbyggerne avhengige av alkohol enn i andre rike land. Landet ligger på tredjeplass når det gjelder alkoholkonsum per innbygger, ifølge en ny rapport fra OECD.

– Det er blitt truffet beslutninger i kulissene som får en til å undre seg, sier Nathalie Latour fra franske avholdsforbundet. Ifølge Latour var det allerede utarbeidet budsjetter for kampanjen da den ble avlyst.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Frankrike
 2. Alkohol

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Biden med knallhard kritikk av manglende virustesting

 2. VERDEN

  Ingen vet hvor mange som er smittet av korona i Nord-Korea

 3. VERDEN

  Trump kaller granskningen et kupp. Klar til å slå tilbake med 1,4 milliarder kroner i valgkampkassen

 4. VERDEN

  Palestinas president erklærer slutt på avtaler med Israel og USA

 5. VERDEN

  Fredsprisvinneren sa at 21 gisler var løslatt. Tre uker senere har ingen sett noe til dem.

 6. VERDEN

  Portforbud, testing og stengte barer. Slik løser landene en ny smittebølge.