Verden

Store sammenstøt i New Delhi – Modi maner til ro

Minst 27 personer er drept og over 200 er såret i de voldsomme sammenstøtene mellom hinduer og muslimer i New Delhi de to siste dagene.

Sikkerhetsstyrker patruljerte i gatene i New Delhi onsdag morgen etter at nærmere 30 personer er blitt drept i opptøyer og sammenstøt de siste dagene.
  • NTB
En butikk ble satt i brann under opptøyene i New Delhi.
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Politiet har tatt i bruk tåregass mot demonstrantene, som har stiftet branner og gått løs på kjøretøy og bygninger.

Blant annet ble det satt fyr på en moské i byen. En høyttaler på toppen av minareten ble revet av og erstattet med et religiøst hinduflagg og et indisk flagg.

Lokale myndigheter har tatt til orde for portforbud og at militære styrker blir satt inn.

Statsminister Narendra Modi maner til ro og vil ha normale tilstander så raskt som mulig.

– Fred og harmoni er sentrale verdier for oss. Jeg appellerer til mine søstre og brødre i Delhi om å opprettholde ro og brorskap til enhver tid, sier Modi.

Omstridt lov

Volden omtales som den verste i byen på flere tiår. Uroen brøt ut under USAs president Donald Trumps besøk i landet tidligere i uken, da motstandere og tilhengere av en omstridt ny statsborgerskapslov støtte sammen.

Siden har situasjonen fått et mer sekterisk preg, og det er ifølge BBC kommet meldinger om at folk er blitt angrepet på grunnlag av sin religion

– Hindunasjonalistisk agenda

Den omstridte loven åpner for at alle innvandrere som kommer fra land der de risikerer religiøs forfølgelse, kan få statsborgerskap – bortsett fra muslimer.

Det tolkes som en del av statsminister Modis hindunasjonalistiske agenda. Kritikere hevder at Modi vil marginalisere det sekulære landets 200 millioner muslimer.

Les også

  1. Minst 12 døde under opptøyer i India samtidig som Trump er på besøk

Les mer om

  1. New Delhi
  2. Narendra Modi
  3. Donald Trump