Verden

Syv thailandske partier mener de kan danne regjering

Sudarat Keyuraphan leder partiet Pheu Thai, som mener de sammen med andre partier har nok plasser til å sikre seg flertall.

En gruppe på syv politiske partier i Thailand sier de har fått nok plasser i nasjonalforsamlingen til å danne regjering.

  • NTB-AP

Det største av opposisjonspartiene er Pheu Thai, som ledet regjeringen som ble avsatt i militærkuppet i 2014. I helgen gikk landet til valg for første gang siden kuppet.

Partiets leder og lederne i fem andre partier sier de tror de har sikret seg mer enn 250 av de 500 plassene i underhuset i Thailands nasjonalforsamling. Ytterligere ett parti har også sagt seg villig til å være med i koalisjonen.

Juntaens favoritt er størst

Mens Pheu Thai ligger an til å få flest plasser, fikk partiet Palang Pracharath, som støttes av militærjuntaen, flest stemmer. Partiet mener derfor det har rett til å danne regjering. Palang Pracharaths statsministerkandidat er kupplederen som har ledet militærjuntaens regjering de siste årene, Prayuth Chan-O-Cha.

Uansett hvem som blir sittende med regjeringsmakten, må de forholde seg til et overhus der de 250 representantene er utpekt av juntaen.

Les mer om

  1. Thailand