Verden

Syv thailandske partier mener de kan danne regjering

En gruppe på syv politiske partier i Thailand sier de har fått nok plasser i nasjonalforsamlingen til å danne regjering.

Sudarat Keyuraphan leder partiet Pheu Thai, som mener de sammen med andre partier har nok plasser til å sikre seg flertall. Sakchai Lalit / AP / NTB scanpix

 • NTB-AP

Det største av opposisjonspartiene er Pheu Thai, som ledet regjeringen som ble avsatt i militærkuppet i 2014. I helgen gikk landet til valg for første gang siden kuppet.

Partiets leder og lederne i fem andre partier sier de tror de har sikret seg mer enn 250 av de 500 plassene i underhuset i Thailands nasjonalforsamling. Ytterligere ett parti har også sagt seg villig til å være med i koalisjonen.

Juntaens favoritt er størst

Mens Pheu Thai ligger an til å få flest plasser, fikk partiet Palang Pracharath, som støttes av militærjuntaen, flest stemmer. Partiet mener derfor det har rett til å danne regjering. Palang Pracharaths statsministerkandidat er kupplederen som har ledet militærjuntaens regjering de siste årene, Prayuth Chan-O-Cha.

Uansett hvem som blir sittende med regjeringsmakten, må de forholde seg til et overhus der de 250 representantene er utpekt av juntaen.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Thailand

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Thaiprinsessen var en politisk stjerne i 72 timer, men nå kan det bare hviskes om skandalen

 2. VERDEN

  Spåmenn har bestemt at tiden er inne. Nå blir 70 millioner bedt om å gå i gult.

 3. VERDEN

  Thailands konge kritiserer søsterens forsøk på å bli statsminister

 4. VERDEN

  Stanser prinsesse-valgkamp etter kritikk fra kongen

 5. VERDEN

  Ytre høyre-partiet Vox dobler seg i det spanske valget

 6. VERDEN

  Enighet om regjeringskoalisjon i Spania