Verden

Syv thailandske partier mener de kan danne regjering

En gruppe på syv politiske partier i Thailand sier de har fått nok plasser i nasjonalforsamlingen til å danne regjering.

Sudarat Keyuraphan leder partiet Pheu Thai, som mener de sammen med andre partier har nok plasser til å sikre seg flertall. Foto: Sakchai Lalit / AP / NTB scanpix

 • NTB-AP

Det største av opposisjonspartiene er Pheu Thai, som ledet regjeringen som ble avsatt i militærkuppet i 2014. I helgen gikk landet til valg for første gang siden kuppet.

Partiets leder og lederne i fem andre partier sier de tror de har sikret seg mer enn 250 av de 500 plassene i underhuset i Thailands nasjonalforsamling. Ytterligere ett parti har også sagt seg villig til å være med i koalisjonen.

Juntaens favoritt er størst

Mens Pheu Thai ligger an til å få flest plasser, fikk partiet Palang Pracharath, som støttes av militærjuntaen, flest stemmer. Partiet mener derfor det har rett til å danne regjering. Palang Pracharaths statsministerkandidat er kupplederen som har ledet militærjuntaens regjering de siste årene, Prayuth Chan-O-Cha.

Uansett hvem som blir sittende med regjeringsmakten, må de forholde seg til et overhus der de 250 representantene er utpekt av juntaen.

Les mer om

 1. Thailand

Relevante artikler

 1. VERDEN
  Publisert:

  Thaiprinsessen var en politisk stjerne i 72 timer, men nå kan det bare hviskes om skandalen

 2. VERDEN
  Publisert:

  Spåmenn har bestemt at tiden er inne. Nå blir 70 millioner bedt om å gå i gult.

 3. VERDEN
  Publisert:

  Thailands konge kritiserer søsterens forsøk på å bli statsminister

 4. VERDEN
  Publisert:

  Stanser prinsesse-valgkamp etter kritikk fra kongen

 5. VERDEN
  Publisert:

  Ytre høyre-partiet Vox dobler seg i det spanske valget

 6. VERDEN
  Publisert:

  Enighet om regjeringskoalisjon i Spania