Obamas reaksjon på Charlottesville-uroen er tidenes mest likte tweet

Tidligere president Barack Obama traff en nerve hos folk med sitt utspill om rasisme.

Daværende president Barack Obama møtte sin etterfølger Donald Trump i Det hvite hus 10. november, to dager etter presidentvalget.
  • Eirik Husøy

Obama har ikke tvitret mange ganger siden han fratrådte som president 20. januar, men han benyttet anledningen til å sende noen stikk i retning av sin etterkommer Donald Trump søndag.

Klokken 10.50 onsdag har meldingen passert 3 millioner likerklikk på Twitter. Den er i tillegg retvitret over 1,2 millioner ganger.

Flere enn terrorsvaret til Ariana Grande

Meldingen har dermed passert Ariana Grandes svar på det tragiske terrorangrepet i Manchester tidligere i år, skriver The Washington Post. Terrorangrepet skjedde i forbindelse med en konsert hun holdt i den engelske byen.

Bildet viser Obama som snakker med fire barn med forskjellige hudfarger gjennom et vindu.

Han fulgte opp med to andre meldinger som fullfører sitatet av den sørafrikanske frihetshelten Nelson Mandela:

Mange andre tidligere presidenter har valgt å frastå fra offentligheten etter at deres tid som «commander-in-chief» var over. Også Obama har hatt en forholdsvis tilbaketrukket rolle de seks første månedene av Trumps tid i Det hvite hus.

Samtidig har han tatt noen steg ut i offentligheten. Han har blant annet uttalt seg om enkelte store hendelser, blant dem terroren i Manchester og John McCains kreftdiagnose.

President Donald Trump var flankert av økonomirådgiver Gary Cohn, finansminister Steven Mnuchin og transportminister Elaine Chao da han møtte pressen i Trump Tower i New York tirsdag.

Trump: – Rasisme er ondskap

En kvinne ble drept da en bilist med nazi-sympatier kjørte inn i en gruppe som demonstrerte mot nasjonalister og nynazister i Charlottesville i Virginia i helgen.

President Donald Trump har fått krass kritikk for sine kommentarer i etterkant av angrepet. Presidenten fikk først kritikk da han gikk ut mot vold «på alle sider». Så kom han med denne uttalelsen etter sterkt press:

– Rasisme er ondskap, og de som skaper vold i dets navn er kriminelle, inkludert KKK, nynazister og hvite nasjonalister og andre hatgrupper, sa presidenten på mandag.

Tirsdag var tonen annerledes igjen. Trump sa at motdemonstrantene også var veldig voldelige, og kalte dem «alt-left», med referanse til alt-right-bevegelsen på ytre høyrefløy.

– Jeg mener det er skyld på begge sider, sa Trump da.