Verden

Mistenkt kidnapper skutt av politiet i Malmö

Politiets spesialstyrker gikk fredag ettermiddag til aksjon i Malmö fordi man fryktet at en bortført kvinne kunne bli drept.

En politimann på åstedet der politiet skjøt en mann under en aksjon.
  • Hans O. Torgersen
    Hans O. Torgersen
    Journalist

Under aksjonen for å befri kvinnen i bydelen Holma sør i Malmö, ble den mistenkte kidnapperen skutt av politiet og kjørt til sykehus, skriver, skriver Sydsvenska Dagbladet.

– Det kom frem at kvinnen kunne være i fare. Det ble tatt en beslutning om at politiets innsatsstyrke (tilsvarende norsk politis beredskapstropp, red.anm.) skulle gå inn og bringe henne i sikkerhet. Det ble gjort, Calle Persson, ved politiets operasjonssentral til avisen.

– Politiet har skutt en person. Han er kjørt til sykehus og er pågrepet, sier Persson.

Etter skytingen lå det igjen en pistol på åstedet. Det er ikke kjent om det er et av politiets tjenestevåpen eller om det tilhørte den mistenkte kidnapperen. Etterforskningen av bortføringssaken fortsetter.

Etter skytingen lå det igjen en pistol på åstedet. Ved siden av sitter en politihund, trolig en bombehund eller en hund som er trenet i å finne våpen.

– Det er flere etterforskningsskritt som skal gjøres i saken. Det kan finnes flere mistenkte som er på frifot, sier Calle Persson.

En kvinne som bor området forteller at hun så flere politifolk med hevede våpen. Flere patruljer deltok i aksjonen da politiet løsnet skudd.

Sivilkledte politifolk med automatvåpen var på åstedet etter skytingen.

Les mer om

  1. Sverige