Verden

Top Gear-programlederen Chris Evans trekker seg

Jeremy Clarksons Top Gear-etterfølger Chris Evans trekker seg etter bare seks episoder.

Top Gear-programlederen Chris Evans sammen med programmets prøvekjører "The Stig".
  • Steinar Dyrnes
    Steinar Dyrnes

Det er Chris Evans som selv forteller om avgangen på sin Twitter-konto.

«Ga det mitt beste, men noen ganger er ikke det godt nok. Teamet bak er briljante, jeg ønsker dem lykke til»,

Dermed fikk han bare en sesong som programleder. Seertallene til Top Gear har stupt etter at Evans tok over for den svært populære Jeremy Clarkson, som fikk sparken.

Les også

Han overtar som Top Gear-programleder

Her er de tre forrige Top Gear-programlederne James May (t.v.), Jeremy Clarkson og Richard Hammond.

Clarkson fikk sparken i mars i fjor fra den daværende seersuksessen Top Gear etter håndgemeng med en av sine produsere. Angivelig slo Clarkson til produsenten under en krangel om manglende matservering på hotellet de bodde på mens de gjorde opptak i North Yorkshire. Da Clakson fikk sparken etter 22 sesonger, valgte de to andre programlederne å trekke seg.

Verdens meste sette TV-program

Top Gear har vært omtalt som verdens mest sette TV-program, og anslås å ha hatt 350 millioner seere verden over. Programmet var derfor en gullgruve for BBC, med årlige inntekter på rundt 50 millioner pund.

Evans fikk jobben i juni i fjor. Men seertallene har vært i fritt fall siden den nye sesongen, etter en lengre pause, gikk på luften i mai. Under Clarksons ledelse hadde programmet mellom 2 og 8 millioner seere. I forkant sa Evans at han ville bli skuffet om programmet fikk under 5 millioner seere.

Grusom sesongavslutning

Det første programmet hans hadde derimot 4,3 millioner seere på BBC2 i Storbritannia. Deretter gikk det nedover og nedover. Seertallene denne sesongen har vært de laveste siden 2002. Sesongavslutningen var på søndag, og det programmet ga ifølge The Guardian delaveste seertallene noensinne.

Utsatt for sexbeskyldninger

Trykket på Evans ble ikke mindre av at Sun on Sunday i mai skrev om at var blitt fremmet beskyldninger om seksuell trakassering mot Evans som angivelig skulle stamme fra tidlig 90-tallet. Søndag hevdet avisen at han kunne bli avhørt av politiet i løpet av de nærmeste dagene.

Les også

  1. Top Gear-produsent saksøker Clarkson

  2. Friends-stjerne til Top Gear

Les mer om

  1. Top Gear