Verden

Erdogan: Skulle ønske nedskytingen av flyet ikke hadde skjedd

Tyrkias president sier han ble lei seg da han hørte om nedskytingen av et russisk kampfly.

Tyrkias president Recep Tayyip ErdoganTyrkia ser på Syria med bekymring hovedsakelig av to grunner.
  • Tor Arne Andreassen
    Tor Arne Andreassen
    Journalist
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har sagt til sine støttespillere i Tyrkia at han ble lei seg da han hørte at et tyrkisk F-16 jagerfly hadde skutt ned et russisk bombejagerfly over grenseområdet mellom Syria og Tyrkia. Han forsvarte likevel Tyrkias handlinger og kritiserte Russland for hvordan de har gått frem i Syria før han ga uttrykk for at han beklaget hendelsen, melder AP.

Nedskytingen den 24. november har ført til et svært anstrengt forhold mellom Tyrkia og Russland. Den ene av de to russiske pilotene døde etter at han ble beskutt av syriske opprørere og en russisk soldat som deltok i redningsoperasjonen ble også drept.

Ifølge AP sa Erdogan at: – Vi skulle ønske hendelsen ikke hadde skjedd, men det skjedde. Jeg håper noe som dette ikke vil skje igjen.

Vil forsøke å reparere forholdet til Russland i Paris

Videre sa han at begge sider nå bør nærme seg saken på en mer positiv måte og at et møte i Paris ville være en mulighet til å forsøke å redusere spenningen.

Tyrkia sa tidligere lørdag at tyrkere bør utsette alle ikke-essensielle reiser til Russland. Russland har på sin side begrenset turisttrafikken til Tyrkia, konfiskert importert tyrkisk mat som skal kontrolleres av mattilsynet og forberedt en rekke økonomiske sanksjoner.

Les også

  1. Frankrike og Russland sier de vil koordinere angrep mot IS

  2. Russisk UD ber russere forlate Tyrkia

  3. Derfor har Putin rett når han sier Tyrkia ikke kjemper fullt ut mot IS

Les mer om

  1. Syriakrigen