- Vi er litt skjelvne

Jannicke Storm og tre andre nordmenn i Flyktningehjelpen hadde englevakt som slapp unna bombene.
  • Vi er litt skjelvne, forteller Jannicke Storm. Sammen med tre andre nordmenn forlot hun hotellet minutter før det smalt.

De fire nordmennene Jannicke Storm, Nina Juel, Gretha Nyhaug og Odd Einar Olsen havnet midt i bombedramaet i går. Litt over klokken halv åtte onsdag kveld forlot de Radisson SAS i Amman for et restaurantbesøk. Det var bare noen minutter før det smalt.

— Da vi kom frem til restauranten, fikk vi høre hva som hadde skjedd. Det kom som et sjokk. Alle sammen er litt skjelvne etter at vi skjønte hvor nær vi var, forteller Jannicke Storm til aftenposten.no på telefon fra Amman.

Sammen med en gruppe på 22 personer fra Palestina, Jordan og Libanon deltar de fire nordmennene på et opplæringskurs for Flyktningehjelpens beredskapsstyrker. I kveld måtte de evakuere byen.

— Vi fikk tak i fire biler og kjørte i konvoi ut av Amman mens sirener fra ambulanser og utrykningsbiler gikk gjennom byen, forteller Storm.

God støtte

Onsdag kveld søkte hele gruppen på 26 personer tilflukt i et privat hus utenfor byen og avventet situasjonen. Planen var å finne et nytt hotell. -.Men det er klart tanken om flere bomber streifer oss også. Nå blir vi her til vi får oversikt over situasjonen. Vi var helt uforberedt på dette. Jordan var vel det landet vi minst ventet at dette skulle skje, sier Storm.Hun tror alle de norske fikk ringt hjem og varslet sine nærmeste før mobilnettverket i Jordan brøt sammen.

— Vi har vært i kontakt med den norske ambassaden, og har fått tilbud om å være der. Foreløpig ønsker vi å holde gruppen samlet, sier hun.

Konstituert generalsekretær Toril Brekke i Flyktningehjelpen sier at hun hele tiden er i kontakt med de fire nordmennene.

— De har god støtte i hverandre. Det er klart at dette har vært en svært tøff opplevelse. Marginene har vært små. Gruppen de er sammen med er jo folk som er litt mer vant til dette, sier Brekke.

Hun forteller at myndighetene i Jordan evakuerte alle de store hotellene i frykt for nye bomber.

To andre nordmenn

Ambassadør Sverre Stub i Amman sa til NTB onsdag kveld at det bor to andre nordmenn på et hotell i Amman som ikke ble rammet av bombeeksplosjonene onsdag.- Vi har ikke lykkes i å komme i kontakt med disse to personene fordi deler av mobilnettet er nede. Men vi jobber med å komme i kontakt med disse personene, sier ambassadøren.

Ambassaden kjenner foreløpig ikke til om det er flere enn de seks nordmennene i Amman.

— Vi kan selvsagt ikke utelukke at det er flere nordmenn her nede, men foreløpig kjenner vi ikke til at det er flere, sier ambassadøren.