Verden

Flere drepte i eksplosjoner i Kabul

Flere er drept i eksplosjoner under en minneseremoni i Kabul i Afghanistan. Landets regjeringssjef og tidligere president var til stede, men de ble ikke skadd.

Flere personer på sykehus i Kabul etter et angrep mot en minneseremoni i Kabul i Afghanistan torsdag. Foto: AP / Rahmat Gul / NTB scanpix
  • NTB

Det er uklart hvor mange som ble drept eller såret i eksplosjonene som fant sted torsdag. En tjenestemann i helsemyndighetene sa at det ifølge sykehusene i Kabul var tre drepte og 32 sårede. Tidligere opplyste en annen tjenestemann at sju personer var drept og ti såret.

Afghanistans regjeringssjef Abdullah Abdullah og tidligere president Hamid Karzai deltok i seremonien sammen med hundrevis av mennesker. Minneseremoni ble holdt for den tidligere sjiamuslimske opposisjonslederen Abdul Ali Mazari. Han ble drept i 1995 av Taliban.

Talsperson Nusrat Rahimi i innenriksdepartementet sa eksplosjonene kom som følge av skudd fra bombekastere, og at en person var arrestert. Men han kom ikke med ytterligere opplysninger.

Ingen har påtatt seg ansvar for hendelsen.

Både Taliban og IS gjennomfører nær daglige angrep i Afghanistan.

Les også

  1. Minst 16 drept i selvmordsangrep i Jalalabad i Afghanistan

  2. NRK: Tolk for norske styrker i Afghanistan skal være drept

  3. Nesten 50 drept i angrep i Afghanistan

  4. Gjenger av gutter i Kabul er litt stolte av en jobb andre viker tilbake for

Les mer om

  1. Kabul
  2. Afghanistan