Verden

Kongressrepresentant innlagt på sykehus etter trakasseringsanklager

Demokratenes leder i Representantenes hus ber trakasseringsanklagede John Conyers (88) trekke seg. Conyers er innlagt på sykehus i Detroit.

Demokraten John Conyers, her fotografert under en høring i Kongressen i Washington i april. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Conyers forlot i helgen posten som Demokratenes øverste representant i justiskomiteen i Representantenes hus. En granskning av ham er satt i gang.

I en uttalelse søndag benektet han anklagene, men tilføyde at han ikke «med god samvittighet» kunne la saken distrahere kollegene i Kongressen mens granskingen pågår.

Flere kvinner har anklaget Conyers for seksuell trakassering. Marion Brown, som tidligere var ansatt i Conyers' stab, har sagt til TV-kanalen NBC at Conyers i 2015 hadde bedt henne om å tilfredsstille ham seksuelt. Hun sier hun siden har inngått et forlik med Conyers, men at hun nå likevel går ut med saken.

Torsdag gikk Nancy Pelosi, som leder Demokratenes gruppe i Representantenes hus, ut og oppfordret Conyers til å trekke seg.

– Anklagene mot representant Conyers, som vi har fått vite mer om siden søndag, er alvorlige, skuffende og svært troverdige. Det er veldig trist, sa Pelosi.

Den politiske konsulenten Sam Riddle sier at Conyers har vært utsatt for kraftig stress på grunn av saken, og at det er årsaken til at han nå er innlagt. Nærmere detaljer om tilstanden til 88-åringen er ikke kjent.