Verden

Avis: Trumps Storbritannia-besøk utsatt

USAs president Donald Trumps reise til Storbritannia i januar har blitt utsatt, ifølge The Telegraph.

Donald Trumps besøk til Storbritannia i januar skal ifølge The Telegraph være utsatt. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
  • og NTB

Det skal ifølge avisen ikke være satt en ny dato for statsbesøket. Etter planen skulle Trump blant annet ha vært med på en offisiell åpning av USAs nye ambassade i London i tillegg til å møte statsminister Theresa May.

Planene for besøket har allerede blitt trappet ned. I oktober ble det klart at statsbesøket ikke lenger skulle omfatte en audiens med dronning Elizabeth.

Reaksjonene er mange etter at Trump retvitret tre videoer som angivelig viser muslimer som utøver vold og knuser en statue av jomfru Maria. Videoene ble opprinnelig lagt ut på Twitter av Jayda Fransen, nestleder i det britiske ytre-høyre-partiet Britain First.

Les også

Trump svarer May etter Twitter-kritikk: – Ikke fokuser på meg

– Jeg er tydelig på at det var galt å retvitre fra Britain First, sa statsminister May under en pressekonferanse i Jordan, der hun for tiden er på statsbesøk. Hun understreker likevel at forholdet mellom USA og Storbritannia vil bestå.

Trump svarte med å be May om ikke å fokusere på ham, men på den «destruktive radikale islamistiske terroren som skjer i Storbritannia».

En av videoene viser en gutt som banker opp en annen gutt på krykker. I teksten som Trump har retvitret, hevdes det at angriperen er muslim og innvandrer.

Les også

Trump tvitret meldinger fra brite dømt for muslimhets

I en Twitter-melding rettet til den amerikanske presidenten, skriver imidlertid den nederlandske ambassaden i Washington at gjerningspersonen ikke er innvandrer, men født og oppvokst i Nederland. De oppgir ingen opplysninger om de involvertes religion.

Det såes også tvil om hvor pålitelige de andre to videoene er.

Les mer om

  1. Storbritannia
  2. Twitter
  3. Utenrikspolitikk