Verden

Fem drept under demonstrasjon i Kenya

Minst fem mennesker er drept i sammenstøt mellom politi og tilhengere av opposisjonslederen Raila Odinga i Kenya. 

Minst fem mennesker ble drept da opposisjonslederen Raila Odinga fredag trosset politiets forbud mot å holde en markering i sentrum av Nairobi. Foto: AP / NTB scanpix
Kenyansk politi tok i bruk tåregass, vannkanoner og skarpe skudd mot tilhengere av opposisjonslederen Raila Odinga i hovedstaden Nairobi fredag. Foto: AP / NTB scanpix

Politiet tok i bruk tåregass, vannkanoner og skjøt med skarpt for å hindre Odingas bilkortesje fra å kjøre fra flyplassen til Nairobis største park, der han skulle tale til tusenvis av tilhengere.

Politiet i Kenyas hovedstad la tidligere i uka ned forbud mot den planlagte markeringen, mens opposisjonslederens støttespillere i nasjonalforsamlingen oppfordret tilhengere av ham til å fylle Nairobis gater med over 1 million mennesker.

De fem som ble drept ble ifølge politiet steinet til døde etter å ha blitt avslørt som tyver i kaoset som rådet, men dette bestrides av øyenvitner og begravelsesbyråene som hentet dem og som sa at de var skutt av politiet.

Odinga tapte presidentvalget i Kenya i august, men vant fram med kravet om nyvalg som følge av uregelmessigheter etter at president Uhuru Kenyatta ble utropt som vinner med drøyt 54 prosent av stemmene.

Opposisjonslederen trakk seg fra omvalget i oktober, og Kenyatta vant dermed med 98 prosent av stemmene. Odinga har siden krevd nok et nyvalg.