Russland antyder at Storbritannia er involvert i giftangrepet

Russland anser angrepet på Sergej Skripal og hans datter som en del av en «storslått politisk provokasjon».

Det russiske utenriksdepartementet antyder at Storbritannia kan ha vært involvert i nervegiftangrepet på Sergej Skripal og hans datter. Bildet viser utenriksminister Sergej Lavrov i Moskva tidligere denne måneden.

Dette skriver landets utenriksdepartement i en pressemelding onsdag.

Der hevdes det at «Storbritannia ikke er interessert i å identifisere de egentlige årsakene og de egentlige bakmennene» i forbindelse med giftangrepet i Salisbury 4. mars.

«Dette tyder på mulig involvering fra Storbritannias etterretning. Hvis vi ikke mottar bevis på det motsatte, kommer vi til å se på hendelsen som et drapsforsøk mot russiske statsborgere, og som en del av en storslått politisk provokasjon», heter det videre i meldingen.

Uttalelsen fra russisk hold kommer etter at en lang rekke vestlige land har varslet utvisninger av russiske diplomater. Utvisningene er en reaksjon på attentatet i Salisbury, som britiske myndigheter mener Russland sto bak.

Storbritannia har blant annet vist til at den sovjetisk-utviklede nervegiften Novitsjok ble brukt i angrepet på eks-spionen Sergej Skripal og hans datter.

Regjeringen i Norge har gitt uttrykk for full tillit til den britiske etterforskningen. Mandag besluttet regjeringen å utvise en russisk diplomat som følge av hendelsen.

– Vår opplevelse er at britene har levert god dokumentasjon, sa statsminister Erna Solberg (H) tirsdag til NTB.