Verden

Russland antyder at Storbritannia er involvert i giftangrepet

Russland anser angrepet på Sergej Skripal og hans datter som en del av en «storslått politisk provokasjon».

Det russiske utenriksdepartementet antyder at Storbritannia kan ha vært involvert i nervegiftangrepet på Sergej Skripal og hans datter. Bildet viser utenriksminister Sergej Lavrov i Moskva tidligere denne måneden.
  • og NTB

Dette skriver landets utenriksdepartement i en pressemelding onsdag.

Der hevdes det at «Storbritannia ikke er interessert i å identifisere de egentlige årsakene og de egentlige bakmennene» i forbindelse med giftangrepet i Salisbury 4. mars.

«Dette tyder på mulig involvering fra Storbritannias etterretning. Hvis vi ikke mottar bevis på det motsatte, kommer vi til å se på hendelsen som et drapsforsøk mot russiske statsborgere, og som en del av en storslått politisk provokasjon», heter det videre i meldingen.

Uttalelsen fra russisk hold kommer etter at en lang rekke vestlige land har varslet utvisninger av russiske diplomater. Utvisningene er en reaksjon på attentatet i Salisbury, som britiske myndigheter mener Russland sto bak.

Storbritannia har blant annet vist til at den sovjetisk-utviklede nervegiften Novitsjok ble brukt i angrepet på eks-spionen Sergej Skripal og hans datter.

Regjeringen i Norge har gitt uttrykk for full tillit til den britiske etterforskningen. Mandag besluttet regjeringen å utvise en russisk diplomat som følge av hendelsen.

– Vår opplevelse er at britene har levert god dokumentasjon, sa statsminister Erna Solberg (H) tirsdag til NTB.

Les også

  1. Russisk ambassadør advarer mot ny kald krig

  2. Russland vil utvise like mange diplomater i retur

Les mer om

  1. Russland
  2. Storbritannia
  3. Politikk
  4. Utenrikspolitikk