Verden

Giftet seg fem dager etter krokodille bet av henne armen

Zenele Ndlovu padlet på Zambezi-elven og uroet seg kun for bryllupsforberedelsene da en krokodille brøt vannflaten.

Zenele Ndlovu giftet seg med Jamie Fox i sykehuskapellet i Bulawayo i Zimbabwe bare dager etter at en krokodille bet av henne armen.
  • Kjetil Hanssen
    Kjetil Hanssen
    Journalist
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Zimbabwiske Zenele Ndlovu-Fox og hennes britiske ektemann Jamie Fox har nå latt seg intervjue av lokalavisen Bulawayo Chronicle og Associated Press om den dramatiske hendelsen som skjedde bare dager før bryllupet.

Ndlovu, hennes forlovede og familien hans var mandag forrige uke på en guidet tur på Zambezi-elven ved Victoria Falls. Guidene hadde forsikret dem om at det sjelden var krokodiller i denne delen av elven, og at de oppblåsbare farkostene var trygge. Forsikringene skulle imidlertid vise seg ikke å holde vann denne gangen.

– Dro meg ut i vannet

– Krokodillen bare bykset ut av vannet og bet av meg en del av armen og siden av båten. Luften begynte å gå ut av flåten, og krokodillen dro meg ut i vannet. Jamie falt ut på den andre siden, forteller hun til lokalavisen.

Bruden og brudgommen hånd i hånd. Etter vielsen fikk paret tatt bryllupsbilder i hagen ved sykehuset.

Hun sier at mannen svømte rundt båten der krokodillen forsøkte å trekke henne ned mot bunnen.

– Han grep tak i midjen min og lot det regne slag over krokodillen, forteller hun.

Han er noe mer uklar om nøyaktig hva som skjedde og sier det hele gikk utrolig fort. I løpet av basketaket kom guidene til og hjalp dem.

– Krokodillen slapp taket til slutt, sier Jamie Fox.

Holdt på bryllupsdatoen

De to ble fraktet med helikopter til det katolske Mater Dei-sykehuset. Der giftet de seg lørdag i sykehuskapellet fem dager etter den dramatiske hendelsen.

– Vi var glade for å være i live og klarte å holde på bryllupsdatoen selv om det måtte bli en litt mindre kirke. Festen ble holdt det planlagte stedet, men Zenele og jeg måtte bli på sykehuset, forteller Fox til AP.

– I gode og onde dager

Den zimbabwiske avisen spør Fox om hvorfor han ikke rømte heller enn å gjennomføre bryllupet.

– Jeg elsker henne enda mer, og dette har gitt dypere mening til ekteskapsløftene, sier han. Fox tenker på dette med «gode og onde dager» og den engelskspråklige liturgiens formulering om «sykdom og god helse».

– Slik skal vår kjærlighet være, sier han.

Zenele ble utskrevet fra sykehuset mandag. Nå skal paret skaffe henne visum til Storbritannia og deretter skal Fox, sier han, planlegge bryllupsreise.

Les mer om

  1. Zimbabwe
  2. Krokodille