Verden

Helikopter skjøt mot tilskuere under russisk militærøvelse

Et russisk kamphelikopter åpnet ved et uhell ild mot tilskuere under den store militærøvelsen Zapad vest i Russland. Flere skal ha blitt skadd i hendelsen.

Russiske militærhelikoptre deltar i øvelsen Zapad 2017. Et helikopter skal under øvelsen ved et uhell ha løsnet skudd mot tilskuere. Bildet er ikke fra hendelsen. Foto: Ivan Sekretarev / AP / NTB scanpix
  • NTB

Det melder russiske medier. Russiske myndigheter erkjenner at et helikopter skjøt en rakett ved et uhell under øvelsen, men oppga ingen detaljer om når og hvor dette hendte. De hevder ingen ble skadet.

Et videoopptak som er lagt ut i flere russiske nettaviser viser to Ka-52-helikoptre som flyr lavt over skytefeltet Luzjskij, cirka 100 kilometer øst for grensen til Estland. Filmen viser at et av helikoptrene skyter en rakett som eksploderer i nærheten av en tilskuer på en parkeringsplass.

Før videoopptaket starter blir det rundt 25 sekunder med russisk reklame.

Nettavisen 66.ru melder at to personer ble alvorlig skadet og at to kjøretøyer ble ødelagt. Hendelsen skal ha skjedd søndag eller mandag, og nettavisen sier at filmen kommer fra et uidentifisert øyenvitne.

Ifølge nettavisen Life.ru eksploderte raketten nær en gruppe journalister, militære eksperter og utenlandske militærattacheer. Avisen melder at en kortslutning om bord kan ha ført til at raketten ble skutt ut ved et uhell.

Det russiske forsvaret bekrefter at videoopptaket er ekte. De sier årsaken til ulykken var en feil i helikopterets målsøkersystem.

Helikopteret deltok i militærøvelsen Zapad 2017, som omfatter store styrker og har vekket bekymring i mange NATO-land.

Les også

  1. Russland sier de skal trene 12.700 soldater. NATO tror 100.000 er med. Nå skal russerne øve krig på alliansens dørstokk.

Les mer om

  1. Russland
  2. FNs sikkerhetsråd
  3. Estland