Verden

Minst 23 drepte i nye kamper i Aleppo

Minst 23 personer, av dem 11 barn, ble drept i nye kamper mellom regimet og opprørere i provinsen Aleppo søndag. Samtidig får opposisjonen ny frist på 24 timer til å forlate den syriske storbyen.

Innbyggere i Aleppo spaserer gjennom et opprørskontrollert nabolag som er sterkt skadet etter flyangrep.
  • NTB

Det var søndag kamper både i nabolaget Karam al-Turab og i landsbyen Al-Aziza like nord for Aleppo, ifølge AFPs korrespondent og eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Ifølge kurdiske sikkerhetsstyrker ble minst åtte mennesker drept i et luftangrep søndag. Det statlige nyhetsbyrået SANA melder at minst fire personer ble drept da opprørerne bombet den regjeringskontrollerte delen av Aleppo.

Lyden av kampene mellom regjeringsstyrker og opprørere kunne høres i store deler av de opprørskontrollerte områdene, melder AFP. Det østlige Aleppo er omringet av regjeringsstyrker og har vært utsatt for gjentatte angrep siden hæren satte i gang en offensiv for å gjenerobre hele byen i september.

Søndag fikk innbyggerne i Aleppo tekstmeldinger på telefonene sine med følgende advarsel til opprørerne:

– Væpnede menn øst i Aleppo, dere har bare 24 timer på dere til å ta beslutningen om å reise. De som ønsker å berge sine liv, må legge ned våpnene, og deres sikkerhet kommer til å garanteres. Etter at denne perioden er utløpt, kommer den planlagte strategiske offensiven til å begynne, står det i meldingen.

Bashar al-Assads regjering og hæren har med jevne mellomrom sendt tekstmeldinger til opprørere og innbyggere i Aleppo med ordre om å forlate de beleirede områdene.

Minst 15 sivile ble ifølge statlige medier og syriske aktivister drept i luftangrep fra regimet eller artilleriild fra opprørere i byen.

Les også

  1. Kjære Mina (19). Ja, det kan bli fred i Syria. | Helene Skjeggestad

  2. Humanitær pause i ti timer, men ingen forlot Øst-Aleppo

  3. Aftenposten mener: Den humanitære pausen i Aleppo må forlenges

  4. Amnesty: Opprørssoldater i Aleppo har vist «sjokkerende mangel på respekt for sivile liv»

  5. 22 barn drept da skole ble bombet utenfor Aleppo