- Eksplosjon var bombe

Eksplosjonen som drepte fire i Tyrkia var en terroraksjon, hevder opprørsgruppe.

En gruppe kurdiske opprørere har påtatt seg ansvaret for eksplosjonen i den populære badebyen Antalya sist søndag.

Eksplosjonen drepte fire personer, deriblant en norsk kvinne.

Lokale myndigheter opplyste først at det var en gassbeholder som hadde eksplodert. Nå melder nyhetsbyrået AP at gruppen "Kurdistans frihetsfalker" har påtatt seg ansvaret for eksplosjonen. Gruppen advarer turister mot å komme til Tyrkia.

Benekter terror

Tyrkiske myndigheter benekter fremdeles at eksplosjonen i Antalya skyldtes en bombe.

— Det var en gassbeholder som eksploderte, insisterer en talsperson for guvernøren i Antalya.

Hvis det stemmer at eksplosjonen var en bombe, er det ifølge AP ikke første gang tyrkiske myndigheter forsøker å fortie en terroraksjon. Etter en eksplosjon i Istanbul tidligere denne måneden, skal politimesteren ha oppfordret journalister til ikke å "overdrive" dekningen, ettersom turistsesongen var i emning.

I etterkant opplyste myndighetene at en bombe hadde gått av i en søppelkasse. "Kurdistans frihetsfalker" påtok seg ansvaret for også den bomben.

Ny terrororganisasjon

For øvrig er det fremdeles ikke oppgitt noen offisiell grunn til brannen som ødela store deler av bagasjeseksjonen ved flyplassen i Istanbul i mai. Frihetsfalkene har sagt det var de som sto bak.

Gruppen er relativt ny, og har lovt at den skal ta sin blodige kamp for en egen kurdisk stat inn i Tyrkias turistområder.

En skadet mann tas til sykehus etter eksplosjonen i den tyrkiske badebyen Antalya sist søndag.