Verden

Mann ettersøkt etter Facebook-drap i USA

Store politistyrker i Cleveland i Ohio jakter etter en 37 år gammel mann som lastet opp en video på Facebook hvor han skyter og dreper annen mann.

Den ettersøkte 37-åringen er mandag fortsatt på frifot. 74-åringen som ble drept skal ha samlet flasker da han ble angrepet. Foto: Politiet/Facebook

  • NTB

Politiet meldte først at selve drapshandlingen ble direktesendt på det sosiale nettverket, noe Facebook har benektet. I en pressemelding skriver selskapet at den mistenkte 37-åringen la ut en video av drapet søndag, men at den ble lastet opp i etterkant.

Mannen skal også ha sendt direktevideo i løpet av dagen, men ikke under drapet.

Ifølge politiet hevder mannen i en av sine Facebook-videoer at han også har drept flere andre personer. Så langt er det ingenting som tyder på at det er hold i påstandene.

Den drepte i det som ser ut til å være en tilfeldig voldsepisode, var en 74 år gammel mann. Han ble skutt i det han var ute og samlet inn tombokser. Motivet for drapet er så langt ikke kjent.

  • Drapsvideo fra Virginia ble internett-hit: Filmet drapet på to journalister i USA og la videoen på nett

Ber drapsmannen melde seg

I en pressemelding ber Cleveland-ordfører Frank Jackson drapsmannen om å melde seg for politiet og om å «ikke gjøre mer skade».

– Ethvert problem han har, kan vi snakke om, sier Jackson.

Videoen av drapet lå ute på det sosiale nettverket i rundt tre timer før den ble fjernet.

– Dette er en forferdelig forbrytelse og vi tillater ikke denne typen innhold på Facebook. Vi jobber hardt for å skape trygge omgivelser på Facebook og er i kontakt med politi og nødetatene når det er direkte trusler mot menneskers sikkerhet, sier en talsperson for Facebook.

Den ettersøkte 37-åringen regnes som bevæpnet og farlig.

Utvidet søket

Søket etter 37-åringen er mandag ettermiddag utvidet til å gjelde store deler av nordøstlige USA. I tillegg til Ohio letes det nå i fem nabodelstater. 18 timer etter hendelsen kan han ha kjørt langt unna, sier politiet.

– Denne mannen er bevæpnet og farlig, og på dette tidspunktet kan han være mange steder, sier Stephen Anthony ved FBIs Cleveland-kontor på en pressekonferanse.

– Vi vet ikke hvor han er. Alt annet akkurat nå er ren spekulasjon, sier politisjef i Cleveland, Calvin Williams. Williams sier videre at politiet tidligere i etterforskningen har vært i kontakt med 37-åringen, og at de da forsøkte å overtale ham til å overgi seg. Politiet opplyser at den mistenktes familie samarbeider med myndighetene.