Verden

Bildene av Obama og Bidens vennskap har gått viralt. Nå tar internett farvel med duoen.

Hva har Barack Obama og visepresident Joe Biden egentlig snakket om i Det hvite hus? Internett mener å ha svaret.

Barack Obama og hans visepresident Joe Biden er svært gode venner.
 • Nina Selbo Torset
  Nina Selbo Torset
  Journalist

Barack Obama og hans visepresident Joe Biden er blitt svært gode venner i løpet av de siste åtte årene, og de har ikke vært redde for å vise det.

Nå er deres tid sammen i Det hvite hus over, og det ser ut til at internett kommer til å savne Obama og Bidens «bromance» mer enn noe annet.

De siste månedene har en rekke bilder (såkalte memes, journ.anm.) med konstruerte samtaler mellom duoen gått viralt. I mange av dem blir Biden fremstilt som en skøyer, mens Obama forsøker å dempe ham. Andre er en ren hyllest av vennskapet mellom de to.

Det startet – som så mange andre internett-fenomener – på Twitter.

Både Obama og Biden har selv bidratt til å holde liv i det som nå har vært en «running gag» i flere år. Da Obama fylte 55 år i august, lagde Biden et vennskapsarmbånd til sin beste venn:

I en rekke intervjuer har de uttrykt sin respekt for hverandre. Noe av det siste Obama gjorde som president, var å tildele Biden frihetsmedaljen. Det er den høyeste utmerkelsen en sivil amerikaner kan få.

– Så lenge det er pust i meg vil jeg være der for deg. Og jeg vet det er gjensidig, sa en tydelig rørt Biden, som ble svært overrasket over utmerkelsen. Se videoen her:

«Dette gir internett en siste mulighet til å snakke om vår bromance», sa Obama da han ga Biden frihetsmedaljen. Og internett tok Obama på ordet:

Bidens kone Jill sa i et intervju med Entertainment Weekly i desember at mannen hennes og Obama har et «virkelig vakkert vennskap. Jeg tror ikke det har vært mange lignende i politikken».

Etter at Trump vant presidentvalget i november, er det blitt laget utallige memes om hvordan Biden og Obama forbereder seg på presidentskiftet. Særlig Biden fremstilles som skeptisk til den nye presidenten og planlegger narrestreker som skal ramme Trump:

Og hva nå? Donald Trump er offisielt USAs 45. president og har utnevnt Mike Pence visepresident. Internett mener duoen har store sko å fylle.

Kan forholdet mellom Trump og Pence bli et like stort internett-fenomen? Det gjenstår å se.

Vil du heller lese mer seriøse artikler om presidentskiftet, kan vi anbefale disse:

Nedenfor kan du høre vår ferske podkast som analyserer Donald Trumps innsettelsestale. Sier den noe om hva slags president han blir?

Lytt til denne ukens podkast i spilleren under, på SoundCloud, i Itunes eller fra vår RSS-strøm.

Les mer om

 1. Barack Obama
 2. Twitter
 3. Joe Biden
 4. Donald Trump
 5. Mike Pence
 6. Internett