Flere omkomne i nytt jordskjelv i Tyrkia og Syria

Et jordskjelv med en styrke på 6,4 rammet Tyrkia og Syria mandag ettermiddag.

Området har vært herjet av jordskjelv den siste tiden.

Et jordskjelv med en styrke på 6,4 rammet Tyrkia og Syria mandag kveld. Flere bygninger har rast sammen, og det meldes om at folk er fanget i ruinene.

Minst 213 er skadet og tre personer har mistet livet, ifølge myndighetene.

Skjelvet inntraff ved 20-tiden lokal tid. I timene etter ble det registrert en rekke etterskjelv, ifølge opplyser det seismologiske senteret for Europa og Middelhavet.

Redningsmannskap søker etter overlevende etter jordskjelvet den 20. februar.

Skjelvet føyer seg inn i rekken av en lang rekke større og mindre skjelv i området den siste tiden. Det første skjelvet den 6. februar var på hele 7,8 i styrke og er den verste naturkatastrofen i Europa på hundre år.

Totalt har over 46.000 mennesker mistet livet på grunn av jordskjelvene.

Les også

Kraftigste jordskjelv i Tyrkia på over 80 år. Høye boligblokker kollapset.

– Panikk

Skjelvet var om lag to kilometer dypt, og episenteret var ved byen Defne i den tyrkiske Hatay-provinsen, som grenser til Syria.

I Hatay-provinsens hovedstad Antakya og flere andre byer har bygninger som hadde fått skader i skjelvene for to uker siden, rast sammen.

Øyenvitner forteller om tilløp til panikk i byen, der støvskyer på nytt stiger opp fra ruiner. Ifølge lokale medier skal minst én person være funnet død. I 20-tiden mandag skriver Reuters at Tyrkias visepresident har meldt om at minst åtte personer er skadet som følge av jordskjelvet.

Journalister forteller også om lyd av skrik som tyder på at flere kan ha blitt skadet i det kraftige etterskjelvet.

6.000 etterskjelv

Over 6.000 etterskjelv er registrert siden det første kraftige jordskjelvet rammet grenseområdet mellom Tyrkia og Syria 6. februar.

Antakya, hovedstaden i Hatay-provinsen, er særlig hardt rammet. Store deler av byen ligger i ruiner, og i helgen opplyste lokale myndigheter at minst 80 prosent av bygningene i byen enten er ødelagt eller har så store skader at de må rives.

Dødstallet fra jordskjelvkatastrofen har passert 46.000. Av dem er over 41.000 mennesker funnet omkommet i Tyrkia, ifølge tyrkiske myndigheter.

Landet er svært utsatt for jordskjelv på grunn av deres plassering på den anatoliske platen. Den presses på av den større arabiske platen fra øst og tvinges vestover, noe som skaper store rystelser.

Hele Tyrkia har flyttet seg flere meter etter jordskjelvene startet. Skjelvet ble også registrert i Norge.