Verden

- Jackos folk presset oss

Moren til tenåringen som anklager Michael Jackson for seksuell mishandling, fortalte torsdag hvordan popstjernens stab brukte frykt og overvåking for å presse henne.

I ukene etter at BBCs dokumentar om superstjernens bisarre oppførsel ble vist, ble hun og familien utsatt for et kraftig press for å lage en video som tilbakeviste beskyldningene i filmen.

Hun sa at presset var så stort at hun gikk med på å søke om pass for seg og sin familie for å reise til Brasil fordi hun tok truslene om at familien var i fare, på alvor.

Situasjonen var ifølge moren så bisarr at hun ikke trodde at noen ville tro på henne, og derfor meldte hun det ikke til politiet.

Vitnemålet til den 37 år gamle kvinnen er avgjørende for påtalemyndighetens påstand om at hun og familien ble kidnappet eller holdt tilbake med makt på Jacksons ranch Neverland for å lage en video som renvasket popstjernen for beskyldninger om pedofili.

I løpet av de tre ukene hun ikke torde forlate ranchen eller ble holdt nærmest som fange på et hotell i Los Angeles, ble familien kjørt rundt av en av Jacksons sjåfører mens en bil full av kraftige livvakter fulgte dem. Telefonene deres ble avlyttet, og det sto vakter utenfor rommene deres.

En gang advarte en av sjåførene henne mot å sette Jackson i et dårlig lys. Om hun gjorde det, visste de hvor foreldrene hennes bodde, sa han.

Kvinnen fortalte også hvordan sønnen en gang hadde ringt i panikk i forkant av en time med kreftlegen sin, og fortalt at Jackson hadde fått panikk da han forsto at gutten måtte avgi urinprøve.

Han sa at Jackson fryktet at det kunne spores at han hadde drukket «Jesus-saft», som popstjernen kalte vin. På vei til legetimen forsvant urinprøven, og sjåføren hevdet at den var sølt ut i bilen.

Forsvaret har kalt kvinnen en grådig løgner som spekulerer i å lure til seg penger fra kjendiser, og håper de skal greie å undergrave troverdigheten hennes.

 1. Les også

  - Slikket sønnen min

 2. Les også

  Stefar vitnet mot Jackson

 3. Les også

  - Gråt seg til sengevenn

Michael Jackson på vei ut av rettslokalet torsdag. Foto: AP

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Dette er anklagene mot Michael Jackson

 2. VERDEN

  Guvernørens årbokbilde fra 80-tallet vekker oppsikt: – Utilgivelig, mener Trump

 3. VERDEN

  Populær senator trekker seg etter anklager om sextrakassering

 4. VERDEN

  Legen sa at Trump hadde «utrolig gode gener». Senere ble han nominert til å styre USAs nest største departement. I dag trakk han seg.

 5. VERDEN

  Politikvinner mistet jobben etter å ha laget denne dansevideoen

 6. VERDEN

  Saudiarabiske kvinneaktivister løslatt