Verden

Siktet etter salg av ammunisjon til massedrapsmann

Mannen som solgte ammunisjon til Stephen Paddock, som skjøt og drepte 58 mennesker i Las Vegas, er siktet for å ha fremstilt ulovlig panserbrytende ammunisjon.

58 mennesker ble drept da Stephen Paddock skjøt fra et hotellrom mot publikum på en musikkfestival. Nå er en mann som solgte ham ammunisjon, siktet for ulovlig produksjon.
  • og NTB

Det ble funnet slik ammunisjon i magasiner på hotellrommet til Paddock, som sto bak den verste masseskytingen i USA noensinne. På ammunisjonen fant politiet fingeravtrykkene til Douglas Haig, som er siktet for ulovlig produksjon av den kraftige ammunisjonen.

Politiet har ikke villet si om Paddock brukte panserbrytende ammunisjon da han skjøt fra vinduet på hotellrommet sitt ned på publikum på en musikkfestival noen hundre meter unna.

Politiet sier de fant magasiner med ulik type ammunisjon, inkludert panserbrytende prosjektiler og kuler laget for å antenne målet de treffer.

Det er også kjent at Paddock forsøkte å få tak ammunisjon med sporlys, så han lettere kunne se hvor han traff og så justere siktet for å treffe flest mulig.

Han lyktes ikke i å kjøpe sporlys.

I rettsdokumenter som er levert inn i en føderal domstol i Phoenix, opplyses det at Haig ikke hadde lisens til å produsere panserbrytende ammunisjon.

55-åringen er luftfartsingeniør, men har solgt ammunisjon på hobbybasis de siste 25 årene.

Han og Paddock møttes på en våpenmesse noen uker før massedrapet i Las Vegas.

I tillegg til de drepte, ble over 800 mennesker såret.

På Paddocks rom fant politiet 32 våpen. 64-åringen hadde modifisert halvautomatiske våpen, slik at de i praksis fungerte som helautomatiske.

Slik kunne han avfyre ni skudd i sekundet.

Slik klarte han på kort tid å skyte over 1.100 skudd mot de 22.000 oppmøtte på festivalen.

Hjemme hos Paddock, som tok sitt eget liv, fant politiet ytterligere 19 våpen, samt sprengstoff.

Les også: Las Vegas-skytter Stephen Paddocks kjæreste har ankommet USA

Les mer om

  1. Phoenix
  2. Skyting
  3. Politiet
  4. USA
  5. Våpen