Verden

Høyreekstremist nektes visum til Australia etter uttalelser om Christchurch-terroren

Den britisk-amerikanske høyrenasjonalisten og islamkritikeren Milo Yiannopoulos er nektet visum til Australia etter kommentarer han kom med om terrorangrepet på New Zealand.

Milo Yiannopoulos er britiskfødt nasjonalist og tidligere redaktør av Breitbart News.
  • NTB
  • Jan Gunnar Furuly
    Journalist

Yiannopoulos postet kommentarer på sin Facebook-side der han skrev at angrep som det i Christchurch skjer fordi vestlige myndigheter er for tolerante overfor «barbariske, fremmede religiøse kulturer».

  • Les også: 49 mennesker drept etter skyting i to moskeer i Christchurch

Fikk nei, så ja og deretter nei igjen

– Herr Yiannopoulos vil ikke få tillatelse til å besøke Australia for sin planlagte foredragsreise i år, sa innvandringsminister David Coleman.

– Kommentarene hans på sosiale medier om terrorangrepet i Christchurch er avskyelige og fyrer opp under hat og splittelse, sa han videre.

Australske myndigheter hadde tidligere i år allerede bestemt seg for ikke å gi Yiannopoulos visum, men ombestemte seg etter kritikk fra konservative sektorer i det regjerende Liberale partiet.

Omstridt skribent

Yiannopoulos er født i Storbritannia og er en profilert høyreorientert skribent og foredragsholder. Han var tidligere redaktør i det høyreekstreme nettstedet Breitbart News.

Han har vært omgitt av en rekke kontroverser rundt hans synspunkter på muslimer, innvandrere og pedofili.

Våren 2018 ble det store presseoppslag i USA etter at han hadde sendt sms’er til minst to nyhetsredaksjoner der han erklærte at han håpet at militant borgervern «snart ville begynne å skyte ned journalister».

Han trakk disse uttalelsene tilbake senere, og sa det hele var en spøk, ifølge USA Today.

Les mer om

  1. Amerikansk politikk
  2. New Zealand
  3. Australia
  4. Terror