Verden

Macron vil gi statsborgerskap til migrant som reddet fireåring i Paris

En 22-åring fra Mali som klatret oppover en bygningsfasade og berget en fireåring i Paris, skal belønnes med fransk statsborgerskap, opplyser landets president.

Frankrikes president Emmanuel Macron tok imot Mamoudou Gassama (22) fra Mali, i presidentpalasset i Paris mandag.
  • og NTB
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Mamoudou Gassama nølte ikke da han så en fireåring henge fra en balkong i femte etasje i Paris. På et halvt minutt hadde han klatret opp og reddet jenta.

Redningsaksjonen ble filmet, og sekvensen er sett og delt millioner av ganger på Facebook og andre sosiale medier. Den viser hvordan Mamoudou Gassama lynraskt klatrer oppover fasaden på boligblokken ved å heise seg opp fra balkong til balkong, før han når femte etasje og løfter den lille jenta i sikkerhet.

Her kan du se videoen:

Mandag ble 22-åringen invitert til Elyséepalasset i Paris av president Emmanuel Macron, som ønsket å takke den unge migranten personlig.

Under besøket sa Macron også at Gassama kommer til å få tilbud om en stilling i brannvesenet.

Håper på opphold

Ordføreren i Paris, Anne Hidalgo, har allerede hyllet ham på Twitter og ringt Gassama for å takke ham. Hun uttrykte også håp om at han kunne få opphold i Frankrike.

– Han forklarte at han hadde kommet fra Mali for noen få måneder siden med en drøm om å bygge et liv her. Jeg fortalte ham at den heltemodige handlingen er et eksempel til etterfølgelse for alle borgere, og at Paris helt klart vil være veldig opptatt av å støtte ham og hans forsøk på å slå seg ned i Frankrike, sier hun.

Les også

LES OGSÅ: Seks betente saker splitter Europa og USA. «Det er umulig å overdrive hva Trump har revet ned».

– Takk gud, jeg reddet barnet

Redningsaksjonen fant sted i en forstad nord i Paris lørdag kveld. Et døgn senere hadde pressen funnet frem til ham, og Gassama kunne fortelle at han klatret opp uten å tenke seg om.

– Jeg så disse menneskene som ropte og biler som tutet. Jeg bare klatret opp, takk gud, jeg reddet barnet. Jeg følte meg redd da jeg reddet barnet. Da vi gikk inn i stuen, begynte jeg å skjelve, jeg måtte sette meg ned, sier han.

Det er blitt meldt at barnets foreldre ikke var hjemme da hun havnet på utsiden av balkongen. Faren hennes er blitt innkalt til avhør ettersom han er mistenkt for å ha latt jenta være alene uten tilsyn. Jentas mor var ikke i Paris på aktuelle tidspunktet.

Les mer om

  1. Frankrike
  2. Mali
  3. Emmanuel Macron