Nedgang på Asia-børsene

De toneangivende asiatiske børsene åpnet med nedgang etter at børsene i USA falt markant onsdag.

På Tokyo-børsen åpnet den brede Topix-indeksen med en nedgang på 2,7 prosent. Nikkei-indeksen i Tokyo sank med hele 3,2 prosent.
  • uvakt@ntb.no

På Tokyo-børsen åpnet den brede Topix-indeksen torsdag med en nedgang på 2,7 prosent. Nikkei-indeksen i Tokyo falt med hele 3,2 prosent ved åpningen, men har siden gjenvunnet litt terreng.

Shanghai-indeksen gikk ned med 1,6 prosent og Hang Seng-indeksen sank med 1,8 prosent.

– Markedssituasjonen er tøff. En rekke negative nyheter har påvirket forventningene, sier analytiker Makoto Sengoku ved Tokai Tokyo Research Institute.

Nedgangen i Asia følger en kraftig nedgang på New York-børsen onsdag. Nasdaq-indeksen stupte 4,5 prosent mens Dow Jones-indeksen ligger nå lavere enn i starten av 2018.

Investorer kan vente seg høyere amerikanske renter, noe som vil gi økte lånekostnader. I tillegg vil usikkerhet rundt konsekvensene av Khashoggi-drapet og Italias budsjettplan til EU påvirke markedet.

Onsdag viste tall fra amerikanske myndigheter at boligsalget i landet er på sitt tregeste på to år mens prognosene til giganter som AT&T, UPS og Texas Instruments har vært skuffende.

– Alle disse negative faktorene har gjort det vanskelig for markedet å finne en mulighet til å snu situasjonen, sier Sengoku.