Verden

Eierne siktet etter høyhus-brann i Bangladesh

Tallet på døde i høyhus-brannen i Bangladesh har steget til 25 mens over 70 er skadd. Myndighetene opplyser at eieren av bygningen vil bli straffeforfulgt.

Utbrente etasjer vitner om tragedien som skjedde i Bangladesh' hovedstad torsdag. Fredag opplyser myndighetene at tallet på døde er steget til 25. Foto: AP / NTB scanpix
  • NTB
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Fredag hadde brannmannskapene fått kontroll over situasjonen etter den voldsomme brannen i et høyhus i hovedstaden Dhaka torsdag. Det meste av bygningen er gjennomsøkt, og i alt 25 mennesker er bekreftet omkommet.

Mens noen mistet livet i selve brannen, hoppet andre i døden fra etasjer høyt oppe. I tillegg er over 70 mennesker skadd.

Myndighetene i Bangladesh opplyser at eieren av bygningen vil bli straffeforfulgt etter opplysninger om at de fire øverste etasjene på bygningen var oppført ulovlig.

Landets boligminister, S.M. Rezaul Karim, lover også at det skal etterforskes om noen i hans departement har begått lovbrudd ved å gi ulovlige byggetillatelser.

Ulovlig oppføring av bygninger og bygninger som ikke overholder byggeforskrifter, er et omfattende problem i Bangladesh.

Les også

  1. Minst 19 omkom i branninferno i Dhaka

Les mer om

  1. Brann
  2. Bangladesh
  3. Dhaka