Verden

Earth Hour preget av koronapandemi

Flere land lot være å markere årets Earth Hour på grunn av den pågående koronapandemien. Men noen steder lot man likevel berømte bygninger bli mørklagt.

Kreml (t.v.) og Vasilijkatedralen i Moskva var blant bygningene som ble mørklagt i en time under markeringen av Earth Hour lørdag kveld. Foto: Foto: AP / NTB scanpix

 • NTB

Deichmanske, Operaen og nye Munchmuseet i Oslo var blant de mange som ikke markerte Earth Hour i år på grunn av koronapandemien. Foto: Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Å slukke lyset for å rette oppmerksomheten mot klimaendringene har blitt en årlig markering. Også i år ble blant annet Sydneys berømte operahus og Harbour Bridge like ved, mørklagt.

Earth Hour-initiativet ble startet i 2007 av WWF. Enkeltpersoner, bedrifter og myndigheter blir bedt om å slukke lyset i én time, klokka 20.30 lokal tid, for å øke bevisstheten rundt klimaendringene.

Men i mange land har man i år valgt å avlyse hele eller deler av arrangementet på grunn av den pågående koronapandemien.

WWF har i stedet oppfordret folk til å slukke lysene hjemme, tenne stearinlys og for eksempel kose seg med brettspill.

WWF Australia valgte å avholde et strømmearrangement på YouTube, med innslag fra flere australske komikere og kjendiser. I Norge arrangerte WWF en direktestrømmet konsert lørdag kveld.

Selv om mange offentlige arrangementer er avlyst, skulle over 100 landemerker verden over slukke lyset for å støtte Earth Hour, blant dem Kreml i Moskva, Eiffeltårnet i Paris, Brandenburger Tor i Berlin, Colosseum i Roma og Petronas-tvillingtårnene i Kuala Lumpur.

<p>(©NTB, DPA)<br></p>

Les mer om

 1. Koronaviruset

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Klimaaktivister verden over tok til nettet for å protestere

 2. KRONIKK

  Regjeringene har forberedt seg på den siste krigen i stedet for den neste epidemien

 3. KULTUR

  Nytt album: En solid overdose Kygo

 4. SPORT

  Skiforbundet permitterer nesten 100 personer. Denne gruppen får fortsette å jobbe.

 5. VERDEN

  Opphetet debatt om årsakene til Australias branner

 6. VERDEN

  Kina holder den årlige Folkekongressen – med koronapandemien som tungt bakteppe