Verden

Earth Hour preget av koronapandemi

Flere land lot være å markere årets Earth Hour på grunn av den pågående koronapandemien. Men noen steder lot man likevel berømte bygninger bli mørklagt.

Kreml (t.v.) og Vasilijkatedralen i Moskva var blant bygningene som ble mørklagt i en time under markeringen av Earth Hour lørdag kveld. Foto: Foto: AP / NTB scanpix

 • NTB

Deichmanske, Operaen og nye Munchmuseet i Oslo var blant de mange som ikke markerte Earth Hour i år på grunn av koronapandemien. Foto: Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Å slukke lyset for å rette oppmerksomheten mot klimaendringene har blitt en årlig markering. Også i år ble blant annet Sydneys berømte operahus og Harbour Bridge like ved, mørklagt.

Earth Hour-initiativet ble startet i 2007 av WWF. Enkeltpersoner, bedrifter og myndigheter blir bedt om å slukke lyset i én time, klokka 20.30 lokal tid, for å øke bevisstheten rundt klimaendringene.

Men i mange land har man i år valgt å avlyse hele eller deler av arrangementet på grunn av den pågående koronapandemien.

WWF har i stedet oppfordret folk til å slukke lysene hjemme, tenne stearinlys og for eksempel kose seg med brettspill.

WWF Australia valgte å avholde et strømmearrangement på YouTube, med innslag fra flere australske komikere og kjendiser. I Norge arrangerte WWF en direktestrømmet konsert lørdag kveld.

Selv om mange offentlige arrangementer er avlyst, skulle over 100 landemerker verden over slukke lyset for å støtte Earth Hour, blant dem Kreml i Moskva, Eiffeltårnet i Paris, Brandenburger Tor i Berlin, Colosseum i Roma og Petronas-tvillingtårnene i Kuala Lumpur.

<p>(©NTB, DPA)<br></p>

Les mer om

 1. Koronaviruset

Flere artikler

 1. VERDEN
  Publisert:

  Flere tusen demonstrerer mot Putin i Moskva

 2. VERDEN
  Publisert:

  99 år siden hendelsen som var en av årsakene til striden om Trumps folkemøte

 3. VERDEN
  Publisert:

  Russisk distriktsopprør? 20 byer avlyser Putins storslåtte feiring.

 4. VERDEN
  Publisert:

  Politiet vil arrestere den unge kvinnen. Da kommer en annen demonstrant med et utenkelig forslag.

 5. VERDEN
  Publisert:

  Over 140 personer pågrepet etter Putin-demonstrasjon

 6. KULTUR
  Publisert:

  Kun krig og korona har klart å stoppe barnetogene 17. mai