Verden

Greta Thunberg setter Amerika-reise på vent

Den svenske klimaaktivisten har satt sin reise til Chile på vent, etter det ble kjent at klimakonferansen COP25 ikke kan holdes i hovedstaden Santiago likevel.

Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg tar pause i reisinga i påvente av mer informasjon, etter det ble kjent at klimakonferansen COP25 ikke kan holdes i Santiago likevel. Foto: Melissa Renwick / The Canadian Press via AP / NTB scanpix

 • NTB

– Jeg har reist gjennom det nordamerikanske kontinentet mot Santiago, men når COP25 blir flyttet, vil jeg nå vente til jeg har mer informasjon, tvitrer Thunberg.

COP25 var planlagt arrangert i Santiago fra 2. til 13. desember, men Chile har trukket seg som arrangør på grunn av den pågående uroen i forbindelse med en stor protestbølge mot regjeringen.

Thunberg har vært i Nord-Amerika siden hun i august krysset Atlanterhavet på konkurranseseilbåten Malizia II. Hun vil ikke fly av miljøhensyn.

Den svenske tenåringen har fått stor internasjonal oppmerksomhet etter å ha startet protestene som kalles skolestreik for klimaet.

Tirsdag ble hun tildelt Nordisk råds miljøpris, men valgte å ikke ta den imot. Thunberg er i California, og det var to stedfortredere som var til stede under prisutdelingen.

– Vi er blant de landene som har mulighet til å gjøre mest, men vi gjør i prinsippet ingenting, sa skolestreikerne på vegne av Thunberg.

– Til dere begynner å agere vil verken jeg eller Fridays for future i Sverige ta imot Nordisk råds miljøpris, fortsatte de, og sa at klimaaktivisten heller ikke ønsker å ta imot de 350.000 danske kronene i prispenger.

 1. Les også

  Thunberg stjal showet under Nordisk råds prisutdeling – nektet å ta imot pris

 2. Les også

  Greta Thunberg klimastreiker i Iowa fredag

 3. Les også

  Oslo-byrådet åpner for å overta klimatoppmøtet

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Reagerer mot at Chile trekker seg som klima-arrangør

 2. KULTUR

  Greta Thunberg vant Nordisk råds miljøpris

 3. VERDEN

  FNs klimakonferanse flyttes til Madrid

 4. VERDEN

  Greta Thunberg: – De hører oss, men handler ikke

 5. VERDEN

  Chile trekker seg som arrangør av FNs klimakonferanse 2. desember

 6. OSLOBY

  Oslo-byrådet åpner for å overta klimatoppmøtet