Verden

Hongkongs ledelse ber demonstranter overgi seg

Om lag 100 personer forskanser seg fremdeles på Hongkongs tekniske universitet. Carrie Lam, leder i Hongkong, sier demonstrantene ikke har annet valg enn å overgi seg.

En rektor følger to ungdommer ut fra Hongkongs tekniske universitet. Om lag hundre demonstranter skal være igjen inne på området.
  • NTB

Lam sier tirsdag at det er eneste mulighet for å løse den tre dager lange konfrontasjonen mellom demonstranter og politiet på en fredelige måte.

– Dette kan bare oppnås hvis demonstrantene samarbeider. Det betyr selvsagt at de må stoppe voldsbruken, gi fra seg våpnene, komme ut fredelig og følge instruksene fra politiet, sa Lam på pressekonferanse.

Det var hennes første kommentar til okkupasjonen av universitetet.

Politiet har det siste døgnet strammet grepet om okkupantene på universitetsområdet. Demonstranter som forsøker å rømme, blir møtt med tåregass, vannkanoner og gummikuler. Mange skal være skadet.

Hjemmelagde brannbomber, gassbokser og andre improviserte våpen som demonstranter har brukt i sammenstøt med politiet ved Hongkongs tekniske universitet.

Hongkongs leder anslår at 100 demonstranter fremdeles er inne på byens hoveduniversitet.

Om lag 600 skal ha forlatt Hongkongs tekniske universitet. 200 av disse skal være under 18 år. Politiet omringet universitetsområdet og pågriper alle som forlater området. Lam sier de under 18 år ikke vil bli fengslet, men kan bli siktet senere.

Politiet stormet søndag universitetet og forsøkte å spre demonstrantene med tåregass og vannkanoner. Demonstrantene svarte med bensinbomber og har satt fyr på flere innganger til universitetet.

Les mer om

  1. Hongkong
  2. Kina