Trump jr. måtte svare på spørsmål i Senatet

Donald Trump jr. måtte i Senatet onsdag på nytt svare på spørsmål om sitt kjennskap til Russlands forsøk på å påvirke utfallet av presidentvalget i USA i 2016.

President Donald Trumps eldste sønn, 41 år gamle Donald jr., måtte onsdag på nytt stille til utspørring i etterretningskomiteen i Senatet. Foto: AP / NTB scanpix

Trump jr. møtte også i 2017 i Senatets etterretningskomité for å svare på spørsmål, men komitémedlemmene var ikke fornøyde og stevnet ham på nytt.

– Jeg er glad det hele er over. Vi har nå oppklart dette, og jeg tror at komiteen forstår det, sa han etter onsdagens utspørring, som fant sted bak lukkede dører.

President Donald Trumps tidligere advokat Michael Cohen fortalte i februar at han rundt ti ganger hadde orientert Trump jr. om planene om å bygge et Trump Tower i Moskva.

Ifølge kilder med kjennskap til utspørringen fastholdt Trump jr. onsdag at han så vidt var kjent med farens planer om dette.

Etterretningskomiteen hadde også flere spørsmål knyttet til et mye omtalt møte Trump jr. hadde med en russisk advokat i New York i 2016. Der ble han angivelig forespeilet dokumenter som ville sverte Hillary Clinton og styrke Trumps vinnersjanser i presidentvalget.

Trump jr. fastholder at det aldri kom noe ut av dette møtet og at han heller aldri fortalte faren om det.