Verden

Over 200 pågrepet under gule vester-protest i Paris

Minst 200 personer er pågrepet i Paris, hvor det brøt ut opptøyer da de gule vestene demonstrerte for 23. lørdag på rad.

Flere branner ble startet under opptøyer i Paris lørdag. De gule vestenes demonstrasjoner gikk fredelig for seg i flere timer før det brøt ut sammenstøt. Foto: Francisco Seco / AP/NTB scanpix

 • NTB

Flere branner ble startet under opptøyer i Paris lørdag. De gule vestenes demonstrasjoner gikk fredelig for seg i flere timer før det brøt ut sporadiske sammenstøt. Foto: Francisco Seco / AP / NTB scanpix

Demonstranter i gule vester startet en rekke mindre branner langs protestruten i sentrum av Paris i et forsøk på å hamre inn sitt siste budskap til regjeringen: Å gjenoppbygge Notre-Dame-katedralen etter brannen er ikke det eneste problemet Frankrike må løse.

Minst én bil, flere motorsykler og en rekke barrikader sto i brann øst i Paris lørdag ettermiddag.

Røyk og kaos preget tidvis gatene rundt Place de la République i Paris. Foto: Francisco Seco / AP/NTB scanpix

Totalt deltok flere tusen mennesker i protestene, som i flere timer gikk rolig for seg, før de noen steder utartet til sporadiske sammenstøt med opprørspoliti.

 • Les også: Hun satte Frankrike i brann og ble de gule vestenes helt. Nå har de gjort henne til et hatobjekt.

Brannvesenet er satt i sving for å slukke en rekke mindre branner rundt Place de la Republique. Fransk politi brukte tåregass i forsøk på å kontrollere folkemengden.

De gule vestene demonstrerte lørdag på nytt i Paris. Foto: Francisco Seco / AP / NTB scanpix

Fransk TV viser bilder av en frivillig førstehjelper som behandler en demonstrant i gul vest på bakken.

Bortsett fra opptøyene om ettermiddagen, gikk de gule vestenes protester i det store og hele fredelig for seg påskeaften.

Over 200 demonstranter er pågrepet i Paris lørdag, men demonstrasjonene var fredelige de fleste steder i byen. Foto: Michel Euler / AP / NTB scanpix

Protestbevegelsen De gule vestene krever endringer i regjeringens sosiale og økonomiske politikk.

Påskeaften ville demonstrantene blant annet minne regjeringen på at gjenoppbyggingen av Notre-Dame-katedralen ikke er det eneste problemet som må løses i Frankrike.

Lukten av tåregass blandet seg med tykk svart røyk der hvor det brøt ut sammenstøt mellom demonstranter og politi øst i Paris' sentrum lørdag. Foto: Seco Rancisco/ AP / NTB scanpix

Tidligere i april godkjente president Emmanuel Macron en lovendring som gir sikkerhetsstyrkene større fullmakter i møte med demonstranter. Kritikere hevder lovene er i strid med borgerrettighetene.

Flere artikler

 1. VERDEN
  Publisert:

  Politiet brukte tåregass mot gule vester-demonstranter

 2. VERDEN
  Publisert:

  200 pågrepet etter 1. mai-demonstrasjoner i Paris

 3. VERDEN
  Publisert:

  37 politifolk skadet i voldsomme demonstrasjoner i Frankrike

 4. VERDEN
  Publisert:

  Luften går ut av protestene etter et halvt år med gule vester. Nå sliter de med varmen.

 5. VERDEN
  Publisert:

  Vold, hærverk og masseprotester mot koronatiltak

 6. VERDEN
  Publisert:

  Store demonstrasjoner mot regjeringen i Colombia