Verden

Over 200 pågrepet under gule vester-protest i Paris

Minst 200 personer er pågrepet i Paris, hvor det brøt ut opptøyer da de gule vestene demonstrerte for 23. lørdag på rad.

Flere branner ble startet under opptøyer i Paris lørdag. De gule vestenes demonstrasjoner gikk fredelig for seg i flere timer før det brøt ut sammenstøt. Foto: Francisco Seco / AP/NTB scanpix

 • NTB

Flere branner ble startet under opptøyer i Paris lørdag. De gule vestenes demonstrasjoner gikk fredelig for seg i flere timer før det brøt ut sporadiske sammenstøt. Foto: Francisco Seco / AP / NTB scanpix

Demonstranter i gule vester startet en rekke mindre branner langs protestruten i sentrum av Paris i et forsøk på å hamre inn sitt siste budskap til regjeringen: Å gjenoppbygge Notre-Dame-katedralen etter brannen er ikke det eneste problemet Frankrike må løse.

Minst én bil, flere motorsykler og en rekke barrikader sto i brann øst i Paris lørdag ettermiddag.

Røyk og kaos preget tidvis gatene rundt Place de la République i Paris. Foto: Francisco Seco / AP/NTB scanpix

Totalt deltok flere tusen mennesker i protestene, som i flere timer gikk rolig for seg, før de noen steder utartet til sporadiske sammenstøt med opprørspoliti.

 • Les også: Hun satte Frankrike i brann og ble de gule vestenes helt. Nå har de gjort henne til et hatobjekt.

Brannvesenet er satt i sving for å slukke en rekke mindre branner rundt Place de la Republique. Fransk politi brukte tåregass i forsøk på å kontrollere folkemengden.

De gule vestene demonstrerte lørdag på nytt i Paris. Foto: Francisco Seco / AP / NTB scanpix

Fransk TV viser bilder av en frivillig førstehjelper som behandler en demonstrant i gul vest på bakken.

Bortsett fra opptøyene om ettermiddagen, gikk de gule vestenes protester i det store og hele fredelig for seg påskeaften.

Over 200 demonstranter er pågrepet i Paris lørdag, men demonstrasjonene var fredelige de fleste steder i byen. Foto: Michel Euler / AP / NTB scanpix

Protestbevegelsen De gule vestene krever endringer i regjeringens sosiale og økonomiske politikk.

Påskeaften ville demonstrantene blant annet minne regjeringen på at gjenoppbyggingen av Notre-Dame-katedralen ikke er det eneste problemet som må løses i Frankrike.

Lukten av tåregass blandet seg med tykk svart røyk der hvor det brøt ut sammenstøt mellom demonstranter og politi øst i Paris' sentrum lørdag. Foto: Seco Rancisco/ AP / NTB scanpix

Tidligere i april godkjente president Emmanuel Macron en lovendring som gir sikkerhetsstyrkene større fullmakter i møte med demonstranter. Kritikere hevder lovene er i strid med borgerrettighetene.

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Luften går ut av protestene etter et halvt år med gule vester. Nå sliter de med varmen.

 2. VERDEN

  Politiet brukte tåregass mot gule vester-demonstranter

 3. VERDEN

  Store deler av Notre-Dame slukt av flammer.

 4. VERDEN

  Notre-Dame i flammer: – En nasjon i sorg, sier Macron

 5. VERDEN

  Nye protester i Chile: Soldater i gatene for første gang siden diktaturets fall

 6. VERDEN

  200 pågrepet etter 1. mai-demonstrasjoner i Paris