Prest skutt og skadet i Frankrike. Én mistenkt er arrestert.

En 52 år gammel prest ble angrepet utenfor en kirke i Lyon lørdag ettermiddag. Gjerningsmannen er på flukt. Regjeringen har opprettet krisestab.

En gresk prest ble skutt og skadet i Lyon lørdag.

Rundt klokken 16 ble en prest skutt og skadet i den franske byen Lyon. Mannen fikk livreddende hjelp på stedet, og ble senere operert på sykehus. Den 52 år gamle mannen er gresk statsborger og far til tre. Det skriver den franske avisen Le Figaro.

En mistenkt er lørdag kveld arrestert.

– En person som passet til vitnebeskrivelser, har blitt pågrepet, sier Nicholas Jacquet ifølge NTB. Jacquet er statsadvokat i Lyon.

Ifølge AFP skal gjerningsmannen ha skutt med en hagle. Presten ble skutt to ganger.

Den ortodokse presten holdt på å stenge kirken da han ble angrepet. Politiet etterforsker saken som drap. Det opplyser statsadvokatkontoret i Lyon om, ifølge Le Figaro.

Hendelsen fant sted i Jean-Macé-distriktet i Lyon.

Sikkerhets- og redningsstyrker ankom kort tid etter. Presten skal ha vært hardt skadet, men bevisst, da han mottok livreddende hjelp på stedet. Åstedet ble sperret av. Myndighetene ber folk holde seg unna området.

Bakgrunnen for skytingen er ikke kjent.

Innenriksminister Gérald Dermanin, president Emmanuel Macron og statsminister Jean Castex har reist til Paris for å opprette krisestab. Det skriver Darmanin på Twitter.

Angrepet skjer bare to dager etter at tre personer ble drept i et knivangrep i en kirke i Nice. President Emmanuel Macron kalte angrepet islamistisk terror.

For 15 dager siden ble læreren Samuel Paty halshugget. Det skjedde etter at han viste de omstridte Muhammed-karikaturene i en undervisning.

Les også

Store demonstrasjoner mot Macron i mange land

På bakgrunn av de siste tids hendelser har Macron lovet å øke beskyttelsen av kirker, religiøse steder og skoler. Han har også lovet å mobilisere flere tusen soldater for å «øke årvåkenheten overalt i Frankrike mot terrortrusselen». Frankrike har satt beredskapen på øverste nivå.

Macron har forsvart karikaturtegningene. Det har fått en rekke muslimske land til å protestere heftig mot Frankrike og Macron.

I Dhaka i Bangladesh marsjerte opptil 40.000 gjennom gatene tidligere denne uken. Partiet Islami Andolan sto bak protesten. De har også oppfordret til boikott av franske varer.

I Kuwait har flere handelsforeninger sørget for at franske varer er fjernet fra butikkhyllene, ifølge Reuters.