Verden

Harry Potter-hus til salgs

Hvis du kan trylle frem fem millioner kroner, kan Harry Potters «barndomshjem» bli ditt.

Til salgs: Harry Potters «barndomshjem».
  • Kjetil Hanssen
    Kjetil Hanssen
    Journalist
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Huset som i filmene var Harry Potters barndomshjem, er nemlig nå til salgs.

I filmene er dette huset hjemmet til familien Dumling og har adresse Hekkveien 4. Det er her Harry Potter, hovedrollefiguren i en av tidenes mest populære bokserier, skrevet av JK Rowling, bor sammen med sin tante, onkel og fetter frem til han fyller 11 år og kan tas opp på Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom..

Pris: Fem millioner

Det var her lille Harry måtte sove i et kott under en trapp.

Huset ligger i Bracknell fem vil vest for London. Opptak ble gjort her i to uker og kun til den første filmen, Harry Potter og de vises stein. Senere bygget filmprodusentene en kulisse i stedet.

Ifølge eiendomsmegleren Chancellors har huset tre soverom og «er nylig oppusset til ekstremt høy standard». Prisantydning er oppgitt til 475.000 pund - tilsvarende omtrent fem millioner kroner.

Ifølge annonsen har huset et nytt og oppgradert alarmsystem, men det er ikke oppgitt om det beskytter mot dødsetere. I bøkene har Harry en slags beskyttelse mot sin fiende Voldemort nettopp fordi han bor hos sine slektninger.

Lille Harry fikk ikke eget rom hos Dumlingene, men måtte sove i et kott under trappen.
En pynteugle sitter på en hylle i huset. I bøkene har Harry Potter uglen Hedvig som kjæledyr.

Håper prisen vil stige

Megler Paul Bosanko sier ifølge Associated Press at de opprinnelig planla å legge eiendommen ut på markedet uten referanser til Harry Potter. Men etter at forbindelsen ble kjent, har interessen skutt i været og nå håper megleren at prisen også skal sendes til magiske høyder.

En av naboene, Karen Field, sier huset fortsatt trekker en del Potter-fans halvannet tiår etter at filmskaperne dro. Da den første filmen kom ut, var tilstrømningen enorm og tilhengerne kom i turbusser for å se huset.

– Det er stillere nå, sier hun.

  • Dette skrev Aftenposten om boken (manus til teaterstykke) som kom i sommer: Mimring, død og vennskap i den åttende Harry Potter-boken

Les mer om

  1. Harry Potter