BBC: Trumps advokat fikk hemmelig utbetaling fra Ukraina

Donald Trumps advokat Michael Cohen fikk i hemmelighet minst 400.000 dollar for å ordne et møte mellom Trump og Ukrainas president, ifølge BBC.

Michael Cohen har vært Donald Trumps advokat i flere år. i det siste er det avslørt at han har tjente store penger på å angivelig selge tilgang til presidenten.

Den britiske kringkasterens kilder i Kiev sier at utbetalingen, som var på i overkant av 3,2 millioner kroner etter dagens kurs, skjedde i forkant av president Petro Porosjenkos besøk i USA i juni i fjor.

Cohen selv benekter påstanden.

En av BBCs kilder er en høytstående ukrainsk etterretningsoffiser som forteller at ukrainerne fryktet at Porosjenko bare ville få noen minutter sammen med Trump. Cohen tok angivelig imot penger for å sørge for at det ble et skikkelig møte mellom de to.

Hvis det stemmer at advokaten påtok seg oppdraget, skulle han i henhold til amerikansk lov vært registrert som en ukrainsk representant – noe han ikke var.

Etter Porosjenkos møte med Trump skal ukrainske myndigheter ha besluttet å stanse en korrupsjonsetterforskning av Trumps tidligere valgkampsjef Paul Manafort. Manafort er i USA tiltalt å ha tatt imot store pengesummer fra prorussiske interesser i Ukraina, og for å ha skjult dette for myndighetene.

BBC skriver at det ikke er noe som tyder på at Trump selv kjente til den angivelige ukrainske pengeoverføringen til Cohen.