Verden

Spania tar imot migranter fra MV Aquarius

MV Aquarius får tillatelse til å legge til havn i Spania.

MV Aquarius har i lang tid drevet redningsarbeid blant migranter i Middelhavet. Nå får ikke skipet legge til i italienske havner. Bildet er fra da skipet satte i land reddede migranter i Augusta på Sicilia i januar.
  • May Synnøve Rogne
    May Synnøve Rogne
    Film- og TV-anmelder

Italias nye regjering avviste søndag et skip som har reddet mer enn 600 migranter i Middelhavet. Italia ba Malta åpne sine havner. Malta på sin side nektet også å åpne havnene for redningsskipet Aquarius.

Nå har Spania tilbudt seg å ta imot skipet, melder nyhetsbyrået Reuters.

Den spanske statsministeren Pedro Sanchez, som kun har hatt jobben i litt over en uke, har gitt instruksjoner om at båten kan legge til havn i den østre havnen i Valencia.

– Det er vår plikt å hjelpe til med å unngå en humanitær katastrofe og tilby en trygg havn for disse menneskene. Vi vil overholde våre menneskerettighetsforpliktelser, heter det i en uttalelse fra Sanchezs kontor.

Italia endrer sin politikk

Mer enn 600.000 migranter har kommet til Italia over Middelhavet fra Afrika de siste fem årene.

Allerede søndag viste de italienske myndighetene at de endrer sin migrantpolitikk i Middelhavet.

– Hvis noen tror at jeg ikke kommer til å løfte en finger mens vi får en ny sommer med ankomster, ankomster og nye ankomster, vel, det er ikke hva jeg vil gjøre, sa den italienske ministeren Matteo Salvini lørdag.

Les mer om

  1. Italia
  2. Malta
  3. Spania