Verden

Tre personer drept og tre skadet i skyteepisode i Malmö – frykter hevnaksjoner

Ytterligere en mann er død etter skyteepisoden på åpen gate i Malmö, ifølge Sydsvenskan. Ingen er foreløpig pågrepet i den gjengrelaterte episoden.

Seks menn ble skutt i Malmö mandag kveld.
  • Tarjei Kramviken
  • Harald Stolt-Nielsen
    Journalist
  • og NTB

Tre menn er døde etter skyteepisoden utenfor en internettkafé i Drottninggatan i Malmö mandag kveld. Det ble først meldt om fem ofre, men ifølge politiet er seks personer skutt.

På en pressekonferanse tirsdag formiddag opplyste svensk politi at samtlige av de seks som ble skutt, var kjenninger av politiet. De knyttes alle som gjengmedlemmer i den svensk storbyen.

Frykter hevnaksjoner

Skyteepisoden mistenkes å være knyttet til en konflikt mellom forskjellige gjenger i byen. Politiet frykter hevnaksjoner etter hendelsen.

– Det er alltid en risiko for det, sier politimester i Malmö Stefan Sintéus til Aftonbladet.

Han sier at det er flere betente gjengkonflikter i området. Konflikten som politiet knytter til skyteepisoden er blant disse, sier Sintéus.

Politiet har tidligere vært sparsommelig med detaljer, men sagt det ikke er grunn til bekymring for publikum.

– En eller flere har enten skutt fra en bil eller et fast sted mot personer som befant seg utenfor internettkafeen, sier Thomas Paulsson i Malmö-politiet.

– Det har pågått et intensivt etterforskningsarbeid i natt, men det er foreløpig ikke noen mistenkte eller pågrepne i saken, sier pressetalsmann for det svenske politiet, Kim Hild på pressekonferansen.

Politiet sperret av Drottninggatan, et område i nærheten av rettsbygningen i Malmö, etter at flere ble skutt mandag kveld.

Sperret av gate og plasserte politi utenfor sykehuset

Meldingen om skuddene i Malmö, kom like etter klokken 20 mandag kveld. Det ble først meldt om fem ofre, men ifølge politiet er en sjette person også skutt. Politiet fikk melding om skytingen klokken 20.13 mandag kveld.

Rett etter hendelsen meldte Aftonbladet at to menn på 18 og 29 år ble drept, og fire andre er såret. En av de sårede, en mann i 20-årene, overlevde ikke natten.

Ifølge avisen skal det ha blitt skutt med automatvåpen. En mann som bor i nærheten, sier til Aftonbladet at det hørtes ut som det ble løsnet mellom 15 og 20 skudd med et automatvåpen.

Politiet sperret av Drottninggatan, et område i nærheten av rettsbygningen i Malmö. Det ble også utplassert politi på akuttavdelingen på sykehuset i byen, dit ofrene ble brakt.

  • Da Aftenposten besøkte byen i fjor, fortalte folk at de var redde for å gå ut om kvelden på grunn av den høye kriminaliteten. Her kan du lese hele reportasjen om gjengkriminaliteten i Sverige tredje største by.

Jakter mørk bil

Politiet er på jakt etter en mørk bil som skal ha forlatt åstedet i høy fart, ifølge Aftonbladet.

– Én eller flere har enten skutt fra en bil eller et fast sted mot personer som befant seg utenfor internettkafeen, sa Thomas Paulsson i Malmö-politiet mandag kveld.

Politiet sperret av Drottninggatan, et område i nærheten av rettsbygningen i Malmö. Det ble også utplassert politi på akuttavdelingen på sykehuset i byen, dit ofrene ble brakt.