Verden

Protestmarsj mot Trump før NATO-toppmøtet

Over 1.400 demonstranter protesterte i Brussel lørdag, i protest mot USAs president Donald Trump, som er ventet til NATO-toppmøtet neste uke.

Demonstranter protesterte mot president Donald Trump i Brussel lørdag. Trump er ventet til den belgiske hovedstaden neste uke for å delta på NATO-toppmøtet.
  • og NTB

Demonstrasjonen var organisert av et titall organisasjoner under parolen «Trump er ikke velkommen». Bakteppet er at den amerikanske presidenten snart ankommer Brussel for å delta på NATO-toppmøtet neste uke.

  • Les også: Aktivister får ønske Trump velkommen med enorm baby-ballong

Gruppen som har organisert protestmarsjen, har mottoet «Make Peace Great Again», som spiller på Trumps valgkampmotto «Make America Great Again». De demonstrerte mot Trumps krav om at USAs NATO-allierte bruker mer på forsvar, noe som er ventet å bli et viktig tema under toppmøtet i Brussel.

– Vi nekter å delta i dette våpenkappløpet, som går på bekostning av fattigdomsbekjempelse, sosial beskyttelse, kampen mot klimaendringer, en human flyktningpolitikk og et mangfoldig samfunn basert på solidaritet, heter det på gruppens nettsider.

Les mer om

  1. Brussel
  2. Donald Trump
  3. Nato