Verden

Finlandsferge gikk på grunn i Østersjøen

Fergen M/S Amorella er gått på grunn utenfor Åland i Østersjøen med 1945 passasjerer om bord. Fergen tar inn vann.

Fergen gikk på grunn rundt klokken 12.40 i dag. Det skal være strømbrudd på båten som førte til at den drev inn mot grunnere farvann.
  • Jenny Dahl Bakken

Informasjonssjef i Viking Line opplyser til Expressen at fergen fikk et strømbrudd og drev mot grunt vann. Ingen av de 1945 passasjerene ombord eller de 150 ansatte på skipet skal være skadd.

Skipet går mellom Stockholm og Åbo i Finland, og grunnstøtte like utenfor Åland.

Rundt klokken seks i dag var skipet dratt av grunnen, og nye undersøkelser ble gjort av skroget.

Ikke dramatisk

Fergen gikk på grunn rundt klokken 12.40 i dag, og hjelpemannskaper har ankommet både i skip og helikopter.

ferge-MQkv7T7EH4.jpg

Ifølge den svenske Sjøredningssentralen tar fergen inn noe vann, og skal ligge nærme havnen i Långnäs i Sverige. Mannskap fra Ålands sjøredningsmannskap forteller at situasjonen ikke er dramatisk.— Vannet her er rolig, strømmen er tilbake i skipet og vanninntaket til fergen er ikke dramatisk og påvirker ikke skipets stabilitet. Trolig vil ikke passasjerene trenge evakuering, sier Lasse Yli-Heikkiläe på redningsskipet til Aftenposten.

Skipet skal ha holdt lav fart da hendelsen inntraff.

Skipet er ventet å skulle kunne ta seg inn til Mariehamn for egen maskin rundt klokken 22 i kveld.

Strømbrudd med ukjent årsak

Yli-Heikkiläe sier at det er mye skjær i området, og at det var snakk om sekunder før skipet grunnstøtte da strømmen gikk.

Kommunikasjonsrådgiver Helena Eck i Viking Line sier at grunnen for strømbruddet er ukjent, men at det er dykkere inne og undersøker skadene på skipet og mulige forklaringer på strømbruddet.

Passasjeren Thomas Gunnarsson sier flere passasjerer ble redde da skipet grunnstøttte.

– Vi lå og sov i kahytten, jeg og kona. Først forsvant strømmen, og etter et par minuter krenget fartøyet da vi gikk på grunn. En del passasjerer ble redde og tok på seg flytevester, men fikk beskjed av mannskapet om at situasjonen var under kontroll, sier han til Expressen.

Det skal ikke være noen fare for kantring, men utover ettermiddagen har vinden på stedet økt i styrke. Det er likevel ikke grunn til å tro at passasjerene skal evakueres likevel, ifølge Viking Line.