Trump utsetter nytt Putin-møte til 2019

President Donald Trump har utsatt planene om et møte med Russlands Vladimir Putin i Washington i høst, opplyser USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver.

Trump fremsto entusiastisk etter møtet med Putin i Helsingfors 16. juli. Foto: AP / NTB scanpix
  • og NTB

Det hvite hus opplyste sist uke at Trump hadde bedt sikkerhetsrådgiver John Bolton om å invitere Putin til Washington i høst.

I onsdagens uttalelse viser Bolton til spesialetterforsker Robert Muellers etterforskning av påstandene om russisk innblanding i presidentvalget.

– Presidenten mener at det neste bilaterale møtet med president Putin bør finne sted etter at Russland-heksejakten er over, så vi er blitt enige om at det blir etter årsskiftet, sier Bolton.

Trump har fått massiv kritikk etter toppmøtet med Putin i Finland. Trump nektet da å stille seg bak amerikansk etterretnings konklusjon om at Russland forsøkte å påvirke valget i 2016. Da han kom hjem til Washington hevdet han imidlertid at han hadde forsnakket seg under pressekonferansen.

I Kongressen har mange protestert mot planene om enda et møte.

Utenriksminister Mike Pompeo ble grillet om Trumps Putin-møte i en høring i Senatets utenrikskomité onsdag. Pompeo sa da at han personlig hadde advart russiske myndigheter mot å blande seg inn i fremtidige amerikanske valg.

Pompeo sa videre at han vil samarbeide med Kongressen om å innføre nye sanksjoner mot Moskva. Utenriksministeren gjentok dessuten at USA nekter å anerkjenne Russlands annektering av den ukrainske Krimhalvøya.

Les også

Det er tre måneder til mellomvalget i USA. Republikanske kandidater sliter med en uforutsigbar president.