Verden

Britisk prinsesse giftet seg i Windsor Castle

Britiske medier har kritisert prisen for sikkerhetstiltakene rundt bryllupet. De skal ha blitt betydelig dyrere siden brudeparet insisterte på å kjøre med hest og vogn rundt Windsor.

Prinsesse Eugenie, et av barnebarna til Storbritannias dronning Elizabeth, giftet seg fredag med kjæresten Jack Brooksbank.

  • og NTB
Prinsesse Eugenie og Jack Brooksbank på vei opp kirkegulvet i Windsor fredag.

Bryllupet fant sted i det kongelige kapellet i Windsor Castle, noen mil utenfor London. Både Elizabeth (92) og hennes ektemann prins Philip (97) var til stede.

Det var også supermodellen Kate Moss, sangeren Robbie Williams og andre kjendiser. Den verdenskjente tenoren Andrea Bocelli sang «Ave Maria» etter vielsen.

Både dronning Elizabeth og hennes ektemann prins Philip var til stede i bryllupet. Foto: Alastair Grant / Pool / NTB scanpix

Eugenie (28) er datter av prins Andrew og hans tidligere kone Sarah Ferguson. Brooksbank (32) er en av sjefene for tequila-selskapet Casamigos, og han ledet tidligere en kjent nattklubb i London.

I britiske medier er prisen for sikkerhetstiltakene rundt bryllupet blitt kritisert. Kostnadene skal ha blitt betydelig høyere fordi brudeparet insisterte på å kjøre med hest og vogn rundt Windsor – slik prins Harry og Meghan Markle gjorde da de giftet seg i vår.

Kongefamilien skal dessuten ha blitt provosert av kringkasteren BBC, som nektet å sende direkte fra vielsen. Begrunnelsen var at interessen for direktesendingen ble antatt å være lav.