Saddams datter på mest ettersøkt-liste i Irak

Saddam Husseins datter Raghad Hussein er på listen over Iraks 60 mest ettersøkte for tilknytning til IS, al-Qaida eller Baath-partiet.

Raghad «Lille-Sadam» Hussein har de siste årene levd i Jordan.

Raghad er bosatt i Jordan, hvor hun har levd under kong Abdullahs beskyttelse siden USA invaderte Irak i mars 2003. Hun er Saddam Husseins eldste datter og blir av enkelte omtalt som «Lille Saddam».

På listen står 28 personer som mistenkes for å være IS-krigere, 12 for å være medlem av al-Qaida og 20 av Baath-partiet. Listen inneholder også informasjon om hvilke roller de ettersøkte skal ha i de ulike organisasjonene og hvilke handlinger de er ettersøkt for. Det finnes også bilder av de fleste.

På dette bildet fra 1990 står Raghad med sin sønn Ali i armene bak sin far Saddam Hussein og resten av familien.

Raghad har vært ettersøkt av irakiske myndigheter, anklaget for å ha finansiert og hjulpet til med å organisere terrorgrupper i Irak, siden august 2007.

Alle de ettersøkte, bortsett fra libanesiske Maan Bashour, er irakiske statsborgere.

– Det er en gammel historie som går tilbake til den amerikanske invasjonen av Irak, da vi var en del av motstandsbevegelsen, sier Bashour, som er mistenkt for å ha rekruttert libanesere til å krige i Irak.

IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi står ikke oppført på listen, men myndighetene i Irak har ikke ønsket å kommentere hvorfor overfor nyhetsbyrået AFP.

– Dette er de terroristene som er mest ettersøkte av vårt rettssystem og sikkerhetstjeneste. Dette er første gang vi offentliggjør disse navene, som fram til nå har vært hemmelige, sier en talsperson for myndighetene.