Verden

14 nye brannofre funnet i Paradise - Trump skylder på skogforvalterne

Redningsarbeidere har funnet ytterligere 14 døde mennesker i en by som ble rammet av skogbrannene i California.

Det er funnet levninger av flere døde etter skogbrannen som utraderte byen Paradise nord i California. Foto: Noah Berger / AP / NTB scanpix

  • NTB

Det tok flere timer å hente ut levningen av de døde som er funnet så langt.

Fra før er ni mennesker bekreftet omkommet i brannen i Paradise. Lørdag kveld bekrefter sheriffen at ytterligere 14 omkomne er funnet i brannruinene.

Dermed er dødstallet oppe i 23. I tillegg er mange fortsatt savnet etter ildens herjinger.

Byen, som hadde 27.000 innbyggere, er i praksis utslettet etter det som omtales som den mest ødeleggende skogbrannen i Californias historie.

Den voldsomme brannen i nord spredte seg svært raskt i den kraftige vinden og det tørre været i området. Over 6.700 bygninger, de fleste av dem boliger, er blitt tatt av flammene.

Ansatte ved sheriffkontoret jobber med å hente ut levninger som er funnet i brannruinene i Paradise. Foto: Noah Berger / AP / NTB scanpix

Flere branner

Lenger sør er to personer bekreftet døde etter en brann nær storbyen Los Angeles. I tillegg brenner det flere steder sør i California. I Malibu er alle innbyggerne blitt beordret til å evakuere, blant annet kjendiser som Lady Gaga, Kim Kardashian West, Caitlyn Jenner og Guillermo del Toro.

Settet til HBO-serien Westworld, som ligger på den historiske Paramount-ranchen, er også fullstendig nedbrent.

Flammene truer også Thousand Oaks, som allerede har opplevd en tragedie denne uken. Det var her tolv mennesker ble skutt og drept av en tidligere soldat på en bar onsdag.

Brannene i California har ført til store ødeleggelser og har tatt liv flere steder, som her i Los Angeles. Foto: Ben Watkins / AP / NTB scanpix

There is no reason for these massive, deadly and costly forest fires in California except that forest management is … https://t.co/k5gzPlaT4E

Kritikk fra Trump

Årsaken til skogbrannen i nord er foreløpig ikke kjent, men fredag opplyste et lokalt strømselskap at de opplevde problemer med en kraftlinje bare minutter før brannen startet.

Det ble funnet skader på en mast i nærheten av Paradise.

Samtidig har USAs president Donald Trump gått ut på Twitter og kritisert skogforvaltningen i delstaten.

– Den eneste grunnen til de enorme, dødelige og kostbare skogbrannene i California er den dårlige skogforvaltningen, skriver Trump, og fortsetter:

– Milliarder av dollar blir gitt hvert år, med så mange liv som går tapt kun på grunn av alvorlig svikt i forvaltningen av skogene. Fiks dette nå, ellers stopper de føderale bevilgningene!

Stor innsats

Lørdag morgen opplyste delstatsmyndighetene at brannen i nord har spredt seg ytterligere og dekket et område på 404 kvadratkilometer. De over 3.000 brannmannskapene er ute i felten har likevel klart å få kontroll over rundt 20 prosent av brannen.

Over 150.000 personer er på flukt fra de ulike skogbrannene i delstaten.

These California fires are expanding very, very quickly (in some cases 80–100 acres a minute). If people don’t evac … https://t.co/5WUnd01wouMore than 4,000 are fighting the Camp and Woolsey Fires in California that have burned over 170,000 acres. Our hear … https://t.co/bHG71OSXsq

Les mer om

  1. Donald Trump
  2. Los Angeles