Verden

Navalnyj er oppe og går

Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj la lørdag ut et bilde på Instagram der han ser ut til å gå ned en trapp uten hjelp.

Aleksej Navalnyj la lørdag ut et bilde på Instagram der han går ned en trapp på Charite-sykehuset i Berlin. Foto: Navalny Instagram via AP / NTB

  • NTB-AP-Ritzau

Navalnyj ble fløyet til Berlin og lagt i kunstig koma to dager etter at han ble syk under et besøk i Sibir. Ifølge tyske leger ble han forgiftet av den kraftige russiske nervegiften novitsjok.

– La meg fortelle hvordan gjenopptreningen går. Veien er klar, men lang, skriver han i oppslaget på Instagram, ifølge Reuters.

Han hyller legene og Charite-sykehuset i Berlin for å ha forvandlet ham fra en som bare teknisk var i live, til igjen å fungere som menneske.

Navalnyj lå i koma på sykehuset i over en uke før han ble vekket opp igjen. Tidligere denne uka la han ut et bilde der han satt i senga omgitt av sin familie, og skrev at han knapt kunne røre seg.

Han forteller at han var forvirret og ikke klarte å finne ordene til å svare legene da han våknet. Men han sier det fortsatt er vanskelig å holde et glass vann, og at mobilen kjennes ut som en stein i hånden hans.

Les også

  1. Nordiske land fordømmer forgiftningen av Aleksej Navalnyj på det sterkeste

  2. Navalnyjs team: – Giften kom fra en vannflaske

  3. Her poserer Ksenia (28) sammen med den forgiftede Navalnyj. Nå har hun straffet Putin og hans parti.

  4. Navalnyj med hilsen fra sykesengen

Les mer om

  1. Aleksej Navalnyj