Videofilm viser drap på Margaret Hassan

Det er funnet en videofilm som trolig viser drapet på britisk-irakiske Margaret Hassan som ble tatt som gissel i Irak. Den britiske ambassaden bekrefter innholdet i videoen.

<b> En av videofilmene</b> med Maragaret Hassan hos kidnapperne viste henne dypt fortvilet hvor trygler om å ikke bli en ny Bigley.

Den britiske ambassaden i Bagdad bekreftet tirsdag at det har dukket opp en videofilm, og sier den trolig er ekte.

Hassan var lederen for hjelpeorganisasjonen CARE i Irak, og er et av de mest høyprofilerte ofrene for bølgen av kidnappinger i Irak. Den arabiske fjernsynskanalen Al-Jazeera opplyste tirsdag at den har mottatt en video som viser en kvinne med bind for øynene som blir skutt. Kvinnen er trolig Margaret Hassan, ifølge TV-kanalen. De sier de ikke vil vise videoen.

Hassan ble bortført 19. oktober, og kidnapperne laget en rekke videoopptak som viser Hassan som ber for sitt liv. Kidnapperne krevde at britiske styrker trekkes ut av Irak.

Familien til Hassan sier de nå tror at hun er død.

— Vi er knust. Vi har holdt håpet oppe så lenge vi kunne, men vi må nå akseptere at Margaret trolig er død og at hennes lidelser er over, sa familien i en kunngjøring sendt ut av det britiske utenriksdepartementet. Kunngjøringen sier ingenting om hvordan hun ble drept.

59 år gamle Margaret Hassan har jobbet i omkring 30 år som hjelpearbeider. Hun hadde irakisk, britisk og irsk pass. Familien beskriver henne som «en venn av den arabiske verden, og av mennesker fra alle religioner».