Verden

Tjenestemann: - Tyrkisk soldat drept i IS-angrep fra Syria

Én tyrkisk soldat er drept og én såret av skudd løsnet fra den syriske siden av grensen. Ekstremistgruppen Den islamske staten (IS) står bak angrepet, ifølge en tyrkisk tjenestemann.

Tyrkiske soldater har en pause i de spente grenseområdene mot Syria der det nå pågår kamper mellom tyrkiske styrker og IS-soldater.

  • Alf Ole Ask
    Journalist
  • Ntb

Reuters skriver at minst én soldat er drept. Tyrkiske styrker har svart med å skyte mot mål inne i Syria, og at det pågår kamper ved grensen.

Samtidig melder nyhetsbyrået Anatolia at én soldat er drept og fire såret.

Ifølge lokale medier er det ved den tyrkiske landsbyen Elbeyli, øst for byen Kilis, kampene pågår.

Tyrkiske jagerfly er sendt på vingene ved grensen til Syria som følge av grensetrefninger med antatte IS-opprørere inne i Syria, ifølge en tyrkisk tjenestemann. Det er ikke meldt om at de har angrepet mål inne i Syria.

Suleyman Tapsiz, som er guvernør i Kilis provinsen sa at en grensepost ble angrepet fra en provins som er dominert av IS. Tyrkiske tropper svarte på angrepet og minst en IS-terrorist skal ha blitt drept.

— Beklageligvis ble en av våre offiserer drept og to sersjanter såret. Men de to er ikke alvorlig såret, sier han til nyhetsbyrået AP.

Grenseposten skal ha blitt angrepet av fem personer, i følge en pressemelding fra det tyriske forsvaret.

- Stridsvogner angriper IS-mål

Også TV-kanalen CNN Turk melder om skyting ved grensen. Samtidig melder TV-kanalen NTV at tyrkiske stridsvogner skyter over grensen mot IS-mål.

Torsdagens trefning skjer etter at 32 personer ble drept i et selvmordsangrep mandag i den tyrkiske byen Suruc. Selvmordsbomberen i Suruc er av myndighetene blitt identifisert som en 20 år gammel tyrker med bånd til IS.

Angrepet har ført til stor uro i Tyrkia, og kurdere i landet har anklaget myndighetene for ikke å gjøre nok i kampen mot IS, som i Syria og Irak kjemper mot blant annet kurdiske styrker.

Tyrkiske myndigheter hevde de i løpet av de siste seks månedene har arrestert omkring 500 personer som de mistenker har tilknytning til IS.

PKK mot IS

Militante kurdere med tilknytning til den kurdiske gruppen PKK har skutt og drept et påstått medlem av IS i Istanbul, melder tyrkiske medier torsdag

Mursel Gul ble drept sent tirsdag kveld i den tyrkiske hovedstaden, rapporterer blant andre avisa Hurriyet og nyhetsbyrået Anatolia.

Flere politimenn drept

I dette huset ble de to politimennene drept.

Dagen etter mandagens selvmordsangrep ble to medlemmer av sikkerhetspolitiet funnet drept i sine hjem i byen Ceylanpinar, like ved grensen til Syria.Den militære grenen til det kurdiske arbeiderpartiet PKK, som er erklært ulovlig i Tyrkia, og som har kjempet mot sentralmyndighetene i 30 år, har påtatt seg skylden for drapene.

Også torsdag ble en politimann drept i Tyrkia. Drapet skjedde i den hovedsakelig kurdiske byen Diyarbakir, men ingen har til nå tatt på seg skylden.

Les også

  1. PKK tar på seg ansvaret for drapet på to tyrkiske politimenn

  2. Gjerningsmannen i tyrkisk selvmordsangrep identifisert

  3. Møte om økt sikkerhet i Tyrkia etter terrorangrep