Flere drept da USA angrep milits i Irak

Ifølge Iraks militære ble minst seks drept da USA torsdag gjennomførte gjengjeldelsesangrep mot en Iran-støttet milits som skal ha angrepet en militærbase.

Det amerikanske forsvarsdepartementet har bekreftet at USA torsdag gjennomførte «defensive og presise angrep» mot anlegg som hører til Hizbollah-brigadene (Kataeb Hizbollah) i Irak.

Iraks militære opplyser fredag at minst seks personer ble drept i angrepene. De sier at tre av de drepte var irakiske soldater, mens to var irakiske politimenn.

I tillegg ble elleve «krigere» såret, heter det fra militæret. Det er imidlertid uklart om det er snakk om irakiske soldater eller militsmedlemmer.

Også en sivil ble drept, ifølge Iraks militære. Den sivile var en kokk som jobbet ved en flyplass under oppføring utenfor byen Karbala. Her ble også en sivil såret. Ifølge en talsmann for flyplassen traff fem missiler hovedbygningen, og 18 biler ble ødelagt.

USA har gitt Hizbollah-brigadene skylden for et angrep mot Taji-basen nord for Bagdad onsdag. To amerikanske soldater og en britisk døde da katusja-raketter traff basen. Fjorten ble såret i angrepet.