Verden

Trumps tidligere advokat hevder Trump samarbeidet med Russland i 2016-valget

I en kommende bok hevder Donald Trumps tidligere advokat Michael Cohen at Trump samarbeidet med Russland for å vinne presidentvalget i 2016.

I en kommende bok hevder Donald Trumps tidligere advokat Michael Cohen at Trump samarbeidet med Russland for å vinne presidentvalget i 2016. Foto: AP / NTB scanpix

 • NTB

I boken blir Trump blant annet omtalt som en «juksemaker, løgner, bedrager, bølle og rasist», og Cohen hevder Trump ikke kommer til å forlate presidentposten fredelig, skriver NBC News.

Blant anklagene i boken er påstanden om at Trump jobbet for å komme tettere på president Vladimir Putin og «hans klikk av korrupte milliardær-oligarker», heter det i et utdrag fra boken Disloyal, A Memoir.

Cohen hevder Trump løy til det amerikanske folket om forholdet til Russland fordi Cohen selv var vitne til Trumps forsøk på å skaffe seg en eiendom i Moskva i valgkampperioden.

Trump har gjentatte ganger nektet for russisk innblanding i presidentvalget og mener spesialetterforsker Robert Mueller gransking var en heksejakt uten grunnlag i virkeligheten.

I en bokomtale kaller forlaget boken den «den mest rystende politiske skrekkhistorien dette århundret». Foto: Skyhorse Publishing via AP / NTB scanpix

Tidligere fikser

Cohen ble i 2018 dømt til tre års fengsel for blant annet skatteunndragelse, svindel med valgkampmidler, for å ha løyet til Kongressen og for å ha utbetalt såkalte hysjpenger til en pornostjerne for å hindre at hun snakket om sitt angivelige forhold med Trump.

På grunn av koronapandemien ble Cohen i mai løslatt fra fengsel for å sone resten av dommen ved hjemmesoning.

Han er tidligere blitt omtalt som Trumps fikser, men snudde ryggen til sin tidligere sjef i Kongresshøringene i fjor. Der kalte Cohen presidenten for en «svindler» og «bedrager».

I et utdrag fra boken hevder Cohen at han kjente Trump bedre enn hans kone og barn, fordi det var Cohen som måtte dekke over for Trumps utroskap og mange ugjerninger.

Slippes i september

Ifølge nyhetsbyrået AP blir boken lansert 8. september av Skyhorse Publishing. Den fulle tittelen er Disloyal: The True Story of the Former Personal Attorney to president Donald J. Trump.

I en bokomtale kaller forlaget boken for den «den mest rystende politiske skrekkhistorien dette århundret».

– Det er en historie du ikke har lest i avisen eller på sosiale medier eller sett på fjernsyn. Dette er historier som bare noen som jobbet for Trump døgnet rundt i årevis, ikke bare noen måneder eller få år, kan fortelle, heter det omtalen AP har fått tilgang til.

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Ber retten stanse Boltons bok med midlertidig forføyning

 2. VERDEN

  Dommer avviser Trumps forsøk på å stanse John Boltons bok

 3. VERDEN

  USAs president om Pelosi: - Bør settes under observasjon

 4. VERDEN

  Trumps datter til angrep på mediene og teknologiselskaper

 5. VERDEN

  Bolton i ny bok: Trump ba Xi om hjelp til gjenvalg

 6. VERDEN

  Den tidligere sikkerhetsrådgiveren løy til FBI. Nå slipper han straff.